Преса

Преглед на печата – 10 септември

Преса„Архив под ключ спъва кандидат-пенсионер“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Кметът на Узунджово Ванчо Ванчев от месеци скатава документ за стаж, е допълнението към заглавието.

„Барелефът на Китов – без конкурс“, е другата челна информация от първа страница. 9 450 лв. плаща Общината на автора, избира го по впечатления.

„Отвориха петата врата с Гърция“, съобщава изданието.  Президентът на Република България Георги Първанов и гръцкият му колега Каролос Папуляс откриха вчера ГКПП Ивайловград – Кипринос“.

„2,8 млн. лв. стари борчове прибра НАП“, пише още „Марица“ на водещата си страница. По-голямата част от сумата на длъжниците – 1,6 млн. лв., е внесена в резултат на изпратените покани за доброволно издължаване.

„Вадят летище „Узунджово“ на тезгяха“, четем още в броя. Поне 2,3 млн. лв. ще се искат за имота, който щеше да става карго център за стоки и суровини, е допълнението в материала.

„Взеха медицинска апаратура за 30 бона“, пише „Марица“ на втора страница. Апаратурата е за високоспециализирани операции и е за димитровградската болница „Света Екатерина“.

„Резнаха парите на ветеринарите“, четем в новия брой на другия хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Около 60 ветеринарни лекари на частна практика в областта са получили от държавата едва една трета от реално заработените си пари за първото полугодие.

„Избират строител на пътя до пречиствателна“, дописка с адрес Димитровград. В понеделник изтича крайният срок за подаване на оферти в открития конкурс за изпълнител на рехабилитацията на довеждащия път до тукашната пречиствателна станция за отпадни води.

И още едно заглавие от Димитровград: „Стягат битака от изток и запад“. Два мащабни ремонта се извършват от източната и западната страна на битака повече от месец.

„БСП почете Девети на Ямача“, заглавието е челно за втора страница. С едноминутно мълчание в памет на загиналите в борбата срещу фашизма членове и симпатизанти на социалистическата партия в града отбелязаха вчера по обяд 66-годишнината от деветосептемврийския преврат пред Братската могила.

Едно спортно заглавие в броя: „Левент навика стамболовци, бият с 5 гола“. „Хеброс“ изпусна да си тръгне с три точки от Гълъбово.

„Пожарникарите ще глобяват за мръсен въздух“ , „Темида мисли побойник ли е бракониерът Руснака“, „Бандити задигат шкаф с 6 бона, хващат ги“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button