Преса

Преглед на печата – 13 септември

Преса„1 000 лв. удря тон слънчоглед по Коледа“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. В магазинната мрежа литър олио подмина 3 лв., ще поскъпва още.

„Алкохолик се самоуби в болница, пиян изби зъб на лекарка“, е другото чело от първа страница. Кошмарна събота за докторите в харманлийската МБАЛ, борят се за живота и на паднал от покрив.

Още една трагична новина в броя: „Цапнат с лопата издъхна от инфаркт“. 63-годишен мъж от димитровградското село Странско почина от инфаркт след серия от злощастни за него обстоятелства. В края на миналата седмица мъжът се сдърпал със сина си – 39-годишния Дянко.

„В Тополовград искат три пъти повече за обречената лечебница“, също дописка от първа страница. Увеличаване на субсидията от 65 на 180 хиляди лева иска управата на местната МБАЛ.

„Хасково остана без поддръжка на уличното осветление“, заглавието е челно за втора страница. Договорът ни с Общината изтече, извършваме само аварийни дейности, казаха от фирмата, която се грижеше за поддръжката на лампите в града, е допълнението към заглавието.

„Обмислят предпазни колани и в автобусите“, съобщава изданието. Санкция за шофьор на автобус, чиито пътници са без предпазни колани, поискаха някои от участниците в Областната комисия за обществен ред и сигурност.

„Медицинският – без студенти“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Уточняване на специалностите и на броя на обучаваните забавило процедурата.

„Димитровград ще прави кръгово като хасковските“, пише още „Новинар“ на челната си страница. Изграждането на кръгово кръстовище на улиците „Хасковска“ и „Панорамен път“ планират от Общината.

И още една дописка с адрес Димитровград: „Св. Екатерина “ с нова апаратура, реже Здравната каса за анекса“. Трансдюсерът за прецизна диагностика на сърцето закупен с общински средства.

„Болницата в Харманли съди НЗОК“, информация от втора страница. Причината е неизплатените пари по клиничните пътеки. Лечебното заведение е заработило над 400 хиляди лева, които са забавени повече от 3 месеца.

„Почитат Китов с барелеф“, пише „Новинар“. Утре в Музея на тракийското изкуство в Александрово ще бъде открит барелеф на покойния археолог д-р Георги Китов.

„Военните имоти – хасковската формула 1“, „Доброволци лъжат общинари с 6:4“, „Асти“ хандбален шампион на плажа“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button