Преса

Преглед на печата – 6 октомври

Преса„Почва проекта за 10 милиона лева“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Общината вече е получила от Министерството на регионалното развитие и благоустройството 20% от парите под формата на авансово плащане. Средствата вече са преведени на фирмите изпълнители от Гражданско сдружение „Хасково 2010“. С тях ще бъдат реконструирани няколко обекта в града – сред които Градската градина, зоната около монумента на Богородица и булевардите „Раковски“ и „Съединение“.

„Жилищата в Хасково на кантар“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. В шест квартала на Хасково, цените на жилищата падат, в други осем обаче те поскъпват. Според изданието най-евтино жилище в момента може да се купи в кварталите Училищни и Куба.

„В ГЕРБ Димитровград се хванаха за гушите“
– политическо заглавие от втора страница. Димитровградските гербери опитали да изгладят обтегнатите вътрешнополитически отношение на сбирка в присъствието на областния си координатор Иван Петров, пише Новинар. Именно несъгласие с неговата авторитарна политика е в основата на конфликта, твърди още изданието.

„Пийнал пазач погна деца с пистолет“
– заглавие от криминалната страница. Гард на ветеринарната лечебница в Харманли стреля с пистолет по двама ученици. Мъжът е задържан за 24 часа, децата не са пострадали.

„Пълнят дупки с пари за сняг“ – с това заглавие открива броя си другият регионален ежедневник „Хасковска Марица“. Около 1 милион лева очаква областта за зимно поддържане, част от тях ще отидат за кърпежи, твърди вестникът. Фактът станал известен по време на посещението на министър Росен Плевнелиев в региона тези дни.

„И футболът напусна Безнес центъра“ – заглавие от първа страница на вестника. От вчера Областният съвет на Българския футболен съюз освободи офиса си в големия Бизнес център и се премести в сграда до Зеленчуковия пазар. Причината за напускането е непосилният наем, признават пред изданието футболни деятели.

„Вадят борчлии от общински жилища“
– водещо заглавие от втора страница на Марица. Четири семейства бяха принудително изведени от придобилия печална слава блок 42 в Орфей, заради неплащани с години наеми. Между 40 и 50 лева са месечните наеми в панелката. Част от обитателите й „висят“ със суми от порядъка на 2 000-3 000 лева.

„Владиката носи къс от Христовото разпятие в Димитровград“ – още едно заглавие от втора страница. Пловдивският митрополит Николай ще посети православия храм „Свети Димитър“ в града край Марица навръх празника му – 26 октомври.

Какви са проблемите на средното образование в почти обезлюдената община Маджарово може да научите от интервю с директора на единственото средно училище там – Димитър Стоянов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button