Преса

Преглед на печата – 11 октомври

Преса„Министърът на веселбата – сред спонсорите на ГЕРБ“  – с този анонс открива броя си днес „Хасковска Марица“. Свиленградският бизнесмен Павлин Паришев – собственик на пищна вила в митничарското село Ставри Димитрово е сред спонсорите на партия ГЕРБ, твърди изданието, като добавя че в предишни години Паришев е подпомагал и други партии.

„Откриха харманлийското НДК“ – водещо заглавие от втора страница на изданието. Струващият 4 млн лева културен център в Харманли бе официално открит вчера от президнта Георги Първанов. Сградата разполага с библиотека, ритуална зала, художествена галерия, зала по краезнание и кино което има амбицията да бъде превърнато в 3 D.  Вестникът публикува и кратко интервю с държавния глава, който призовава за пълна ревизия на богатствата спечели в годините на прехода.

„Един ден ще възродя футбола в Хасково“ – под това заглавие вестникът публикува обширно интервю с бизнесмена и общински съветник  Здравко Узунов. „Всеки се спаси по отделно, оставиха отбора на самотек, а от резултатите в последствие много ме е яд. Не можах да намеря подходящи хора, да продължат, това, което започнах аз“ – твърди преди Марица бившият президент на футболния клуб.

„90-годишна бъхти 5 километра за кръвно“ – водеща тема за другото регионално издание „Новинар -юг“. 5 километра трябва да изминават жителите на село Долно Войводино, за да получат лекарска помощ. На такова разстояние се намира най-близкият лекарски кабинет  – този на д-р Иванка Миречва в Книжовник. Лекарката се отказала да посещава Долно Войводино, заради закрита здравна служба. Сега пенсионери на преклонна възраст трябва да търсят превоз до кабинета на джипито.

„Отвличат булка беглец, пребиват новия и мъж“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Ромската свада избухнала, след като 17-годишната съпруга избягала с детето си от Свирково в Тянево, където живее новият й приятел.

„Първанов пусна културен център за 4 млн лева в Харманли“, “ Хасковлия подари библия на колекционера Стефан Пилц“, „Бойко бута Ставри Димитрово“ – още заглавия от новинарските страници на вестника.

„Марица  – най-откриваното откритие“
– под това заглавие вестникът публикува анализ на сагата със строежа на автомагистралата, която според последното обещание трябва да бъде готова до 2013 година.

На забавните си страници и двата вестника публикуват снимки и материали за двойките решили да сключат граждански брак на знаковата дата 10.10.2010 година. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button