Преса

Преглед на печата – 14 октомври

Преса„Лудваме по 100 месечно“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Средният престой на пациентите в Центъра за психично здраве е 22 дни.

„Уволниха Марашев за втори път“, е другото челно заглавие от първа страница. Шефът на свиленградската митница Стефан Марашев и началникът на ДНСК Иван Симидчиев освободени от длъжност по настояване на премиера Бойко Борисов. „Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир „Ивайловград“, неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие“, цитира „Новинар“ правителствения пресцентър.

„ХТПП и 4 фирми гостуват в Брюксел“, също дописка от челната страница на вестника. Там днес е второто издание на Европейския парламент на предприятията.

„400 лв. раждане, абортът – 180“, четем още на водещата страница. 24 лв. излиза транспортът с линейка в рамките на областния град.

„Данев с една ръка след абдикация в областната“, заглавието е челно за втора страница. Заместничката на губернатора Румяна Въчева излиза за година в неплатен отпуск, зарязва 9 възлови ресора.

„Без служебна защита след 15 дни“, водеща информация от трета страница. Най-голямата адвокатска колегия – софийската, подкрепи хасковските си колеги, иде бойкот.

„Биха шута на Симидчиев, а на Джурова?“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Шефът на ДНСК уволнен заради незаконните палати в Ставри Димитрово, припомня и това издание.

„Камбанарията – градски часовник, а не религиозен символ“, също челно заглавие от първа страница. Към него има и две подзаглавия: „Електронен звън оглася отвисоко Хасково, но не призовава към молитва в храм“ и „Режат лентата със светски ритуал, водосвет на Ямача не се очертава“.

„Спряха внос на 13 тона боклуци“, друга информация от първа страница. Камионът, превозващ натрошената пластмаса, се е опитал да премине през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

„Изнасяме зърно за Гърция, ще внасяме брашно“, челно заглавие от втора страница. Над 400 лв. за тон пшеница плащат съседите, реализира се рекорден експорт.

„Цветари възроптаха срещу бездомница“
, съобщава изданието. Жената с вонящите торбички мърси около сергиите, гони клиентите, жалват се търговци.

„26 фирми глобени, не плащали осигуровки“, „Изтеглят детски пръстени, предизвикващи алергия“, „Жени се обучават на тъкачество по проект“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button