Преса

Преглед на печата – 1 ноември

Преса„Георги Иванов и Стефан Димитров в президентската партия“. Водещо заглавие с въпросителен от днешния брой на „Хасковска Марица“. Кметовете на Хасково и Димитровград вероятно ще се присъединят към политическия проект на президента Георги Първанов, твърди изданието. Топлите връзки на Георги Иванов с Георги Първанов не са тайна за никого, пише вестникът и допълва, че „връзката“ на другия кмет Стефан Димитров с новата политическа формация ще е лидерът на Единната народна партия Мария Капон.

„Скобите незаконни, отменят ги“ – анонс над главата на вестника с препратка към заседанието на общински съвет Хасково, проведено миналия петък. Цяла седмица общината е събирала незаконно глоби за неправилно паркиране. До момента няма и анализ колко средства е генерирала Синята зона и ефективна ли е тя, пише Марица, цитирайки общинския съветник от ГЕРБ Ирена Узунова.

„15 километра опашка на Къпъкуле“, „Биха шута на девет болни митничари“, „Пак няма ваксини за бебета“, още заглавия от новинарските страници на Марица.

Спортното училище в Хасково не попадна сред осемте профилирани школа в страната
, за чието спасяване министър Свилен Нейков е предвидил 42 милиона лева.  Темата за бъдещето на училището е разработена на страница четвърта на вестника.

„Шенгенски опашки на границата с Турция“ – водещо заглавие от първа страница на другото регионално издание „Новинар Юг“. 500  тира чакаха вчера да бъдат обработени от българските митничари, за да влязат у нас, допълва изданието. Междувременно турски митничари обвиниха българските си колеги в неадекватно отношение.  Българите засега мълчат.

„От днес караме задължително на фарове“ – напомняне от първа страница на вестника за стартиращата днес акция „Светлина“.

„Брястовец продава слънчев ток на Енергото“ – анонс над главата на вестника. Предприемчивият Димитър Георгиев от село Бряст инвестирал 90 000 лева във фотоволтайчна система. Сега печели по 700 лева месечно, продавайки „слънчев“ ток на елетроразпределителното дружество.

„Бебетата пак без пентаксим“ – за проблема с дефицитната ваксина за новородени четем на страница втора във вестника. Получените в началото на октомври 1 550 ваксини вече са свършили в кабинетите на личните лекари. Цената на ваксината е 60 лв., но дори родителите с финансова възможност да я купят не могат да го сторят, защото препаратът е изтеглен от аптечната мрежа.

„Хасковлия баш в турското „Танцувай със звездите“ – заглавие от забавната страница на Новинар. Николай Манолов и Мис свят за 2002 г Азра Акин оглавиха класирането след първия тур в шоуто, предавано по турски телевизионен канал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button