Преса

Преглед на печата – 5 ноември

Преса„Неохим заработи с пълна мощност“ – с  това заглавие открива днешния си брой „Новинар-юг“. По 2 000 тона амониев нитрат на денонощие произвежда от вчера торовият гигант. Производството е възобновено след 6-месечен капитален ремонт, в който са инвестирани над 7 милиона лева, допълва вестникът.

„Ром изкара окото на шофьор, луда крава ослепи 69-годишна“ – криминален анонс придружен със снимки над главата на вестника. Тема на публикацията на 3-та страница са инциденти от вчерашния ден, изпратили двама души в болницата.

„Държавата продаде 1 700 дка в Тополовград за соларен парк“ – водещо заглавие от втора страница на Новинар. Теренът се отдава с решение на Министерски съвет. 440 хиляди лева ще трябва да преведе инвеститорът на проекта по сметката на Изпълнителната агенция по горите.

„В Шотландия бях специален пациент, в България досаден болен старец в шокова зала на Бърза помощ“
– разказва от страниците на вестника Делчо Камов от димитровградското село Добрич, който от скоро живее при дъщеря си в шотландския град Абърдийн.  Интересният материал е на страница 4 във вестника.

Историята на още един българин в чужбина е намерила място на страниците на вестника. 23-годишният хасковлия Петър Петров разказва как само за 3 месеца сбъднал американската си мечта. Материалът е на страница 6.

„Удрят незаконния бизнес с гнайс“ – водещо заглавие от първа страница на другия регионален ежедневник „Хасковска Марица“. 50 000 лева глоби ще отнесат експлоататорите на кариери без концесионни договори в Ивайловградско.

„Близки до кмета Димитров фирми с поръчки за над 7 млн.лв.“
– съобщава анонс над главата на изданието. Стефан Димитров възлага поръчки за крупната сума на близки до семейството си фирми, се твърди в публикацията на 5-та страница. Позицията на засегната страна липсва.

„350 лева хонорар за преброител“ – водещо заглавие от трета страница на Марица. Това е сумата, която ще получат анкетьорите в стартиращото догодина преброяване. Глоби пък са предвидени за всеки, отказал да бъде анкетиран.

„Гимназисти питат за образование в чужбина“, „Още 28 с жълтеница в Харманли“, „200 на ден срещу монополите“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

„Канят Бай Иван Чаушев отново на сцена“
– заглавие от последна страница на вестника. Директорът на хасковския театър Боил Банов предлага роля на актьора-художник  в спектакъла „Къща“ по Антон Страшимиров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button