Преса

Преглед на печата – 9 ноември

Преса„Кметът Иванов спира тока на Борисов“ – анонс над главата на „Хасковска Марица“.  Става дума за бизнесменът Петко Борисов, чието кафене „България“ ще остане без дървен подиум и ток, заради липса на задължително разрешително за поставяне на такъв тип конструкция.

„Крадат камбана от параклис край Левка“ – заглавие от криминалната страница на вестника. 50-килограмовата бронзова камбана най-вероятно е открадната от  сезонни работници, подозират местните хора, цитирани от вестника.

„Строителната гимназия със стадион от Бербатов“, „Общините пишат проекти нахалос“, „Директор мотае за пари бивш учител от Силен“
– още заглавия от новинарските страници на Марица.

„Пречиствателна станция стопира откриването на бежански център край Свиленградското село Пъстрогор“
– темата е разработена на страница 4 във вестника. Обектът се прочу през последните месеци около скандално високото възнаграждение от 1 184 лв, което бившата му вече шефка Иванка Дякова е получавала, без дори да ходи на работа, пише Марица. Центърът още не може да отвори, защото няма акт 15 и акт 16 , както и задължителната за подобни обекти пречиствателна станция. Изграждането й се бави заради проблем с фирмата изпълнител на проекта.

Още една интересна тема от вътрешните страници на Марица  – Как се става милионер от боклук. 9 милиона лева годишно е  оборотът на сметопочистващите фирми в областта. Сред кралете на боклука е бившият кмет на Свиленград Христо Минков, пише вестникът. Подборбности на страница 5.

„Стари  коли с гаранция – само в 2 автоборси“
– водещо заглавие от първа страница на днешния брой на „Новинар – Юг“. Само две автокъщи в областта ще продават коли на старо с 3-месечна гаранция. Целта е да се подобри контролът върху качеството на продаваните у нас автомобили.

Ремонт за 680 хиляди лева на димитровградската детска градина „Райна Княгиня“ е блокиран, заради жалба до комисията за защита на конкуренцията, внесена от фирмата на Иван Стаматов. Темата е водеща за страница втора на вестника. Според вестника това обрича на тежка зима 107 деца в ОДЗ-то.

„Герберът Иван Петров играе по гайдата на Яне“, под това заглавие вестникът публикува интервю с Красимир Райдовски. Със своите политически действия напоследък Костов помага на Първанов, казва още бившият журналист и щатен сътрудник на Държавна сигурност.

„Хасковски неврохирург спаси приятел на Хю Хефнър“ – интересна тема от седма страница на Новинар. Неврохирургът  е д-р Делчо Каравасилев, а приятелят на издателя на Плейбой – Давиде Николуси. Младият италианец пребори смъртта след свирепа катастрофа, станала през септември 2005 г край Хасково с луксозно ферари. При инцидента тогава на място загина приятеля на Давиде.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button