Преса

Преглед на печата – 10 ноември

Преса„3000 км кабелни паяжини над града“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Високи такси и нелоялна конкуренция препятстват изграждането на подземна инфраструктура.

В друг челен материал на първа страница вестникът цитира  председателя на първия демократичен Общински съвет Петко Попов, който казва: „10 ноември се загуби в Хасково“. В него има и две подзаглавия: „Идеалистите останаха разочаровани от СДС и се отдръпнаха след 97-ма“ и „Много от законите, приети в последните години, бяха лобистки“.

„Всеки трети без осигуровки“
, дописка също от водещата страница. 129 са санкционираните нарушения на законодателството за десетте месеца на тази година в резултат на внезапни проверки в търговски обекти и фирми.

„Дават на концесия автогара“,
информация с адрес Димитровград. Новоизграждащата се автогара в града да бъде дадена на концесия за 35 години. Тези процедури стартираха през седмицата, допълва изданието.

„Джипита се мусят на 630 лв. бонус“, заглавието е челно за втора страница. 12 неблагоприятни практики стоят незаети, медици не искат работа по селата.

„Засяха 242 230 дка пшеница“, четем още в броя. На много места в областта сеитбата все още продължава.

„Крум и със семейна гробница на 8000 години“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Още 3 човешки скелета откриха археолози край димитровградското село.

„Полицай загина на именния си ден“, съобщава „Новинар“ също на първа страница. Шофьор-инвалид от Одрин сгази Ангел Андреев малко преди бариерата за паспортна проверка на ГКПП Капитан Андреево.

„Болниците спират за по 2 часа дневно?“, друга от дописките от челната страница. Лекарите продължават протестите си в цялата област с двучасово спиране на работа от следващата седмица.

„И в Любимец свиха седмицата на 4 дни“, водеща информация от втора страница. Служителите в Общината не са получавали заплатите си от 2 месеца.

Едно спортно заглавие в броя: „На турнир във Виена 9 златни медала за хасковската аеробика“. Хасковската школа представи най-добре страната ни на откритото първенство в Австрия, което е с ранг на неофициално световно първенство при подрастващите.

„Авджиите нараснаха с 220, 3 жени редом с мъжете“, „Ябълково с нов свещеник“, „Хасково без врачки, патентът им 4,5 бона“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button