Преса

Преглед на печата – 12 ноември

Преса„Десният Димитров на крака при Гоце“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Кметът на Димитровград Стефан Димитров е присъствал на учредяването на политическия проект на президента Георги Първанов – Алтернатива българско възраждане, пише вестникът. Още трима кметове от региона   – на Харманли Михаил Лисков, на Любимец – Янко Кючуков и на Ивайловград Стефан Танев бяха сред учредителите на новата формация. Там бе и бившият областен управител Райна Йовчева.

„Ивайловград брани незаконните бараки“ съобщава вестникът от втора страница. С декларация общинският съвет в града иска узаконяване на вилите на язовира. Мотивът им е че постройките са градени с  „къртовски труд“ и „там няма пране на мръсни пари“. Сред жителите на града пък върви подписка в защита на обектите, които ДНСК иска да разруши, допълва изданието.

„Печатниците чакат поръчки за Коледа“, „Майки срещу дрогата в Хасково“, „Плащат на роми в натура от уранова мина“
– още заглавия от новинарските страници на Марица.

„Заграбен църковен двор в Болярово стига до Страсбург“ – тема на обширна публикация на пета страница на вестника. Продължават споровете около собствеността на парка на църквата „Свети Харалампий“ в квартал Болярово. Според нотариалния акт той е на църквата, според съда – на общината. Последният шанс на хората от църковното настоятелство да докажат собствеността върху имота е съдът в Страсбург, пише Марица.

„Арестуваха двама с дрога за 7 милиона“. С това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар юг“. Мъжете от Любимец и Свиленград са били арестувани вчера със 70 кг хероин в Турция, пояснява изданието.

Още една криминална тема за пребития вчера ученик на гимназията по дървообработване и строителство е отправена от първа страница. Момчето бе ударено с метален бокс в главата при инцидент станал на голямото междучасие. Вестникът цитира бащата на пострадалия, който твърди, че ще съди училището заради случката.

„72 длъжници със запорирани сметки“ – водещо заглавие от втора страница на Новинар. Сметките са запорирани от Дирекция „Общински приходи“, което се случва за първи път, цитира вестникът шефът на службата Димо Маринов.

И Новинар обръща внимание на учредяването на политическата формация на президента Първанов – АБВ. „Проект АБВ нямаше. Дискусия за развитието на България не се получи. Чухме само предварително подготвени изказвания на определени хора“, така коментира форума кметът на Димитровград Стефан Димитров, който другият ежедневник „Хасковска Марица“ определя като един от учредителите на новата формация.

„По-чист хероин от този, с който бе свикнал, уби Страхил“ – Под това заглавие на страница 4, вестникът публикува откъс от книгата „Всичко възможно“ на журналистката Веселина Божилова, която е сред учредителите на Сдружението „Майки срещу дрогата“. Утре активисти на сдружението пристигат в Хасково за среща с обществеността.

„Министър Нейков идва с армагани в Спортното“ – Темата за днешното посещение на спортния министър Свилен Нейков в Спортното училище в Хасково, по случай 40-годишния му юбилей е водеща на спортната страница на вестника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button