Преса

Преглед на печата – 19 ноември

Преса„Нов шев и кройка в комисиите на ОбС“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Съставът на 7-членката за конфликт на интереси ще разпали най-много страстите другия петък в зала „Хасково“, е допълнението в дописката.

„Димитровградчанин и 2-ма хасковлии точат банкомати в ЕС“, е другото чело от първа страница. Петър Иванов от бригадирския град бил сред тарторите на 10-членна банда, действаща в Белгия, Франция и Испания.

„По около 500 кожи от Байрама дневно“, е заглавието, придружено със снимка. По толкова изкупуват дневно по време на големия мюсюлмански празник в най-големия пункт в областния град.

„Спират детските на 191 семейства заради неизвинени“, четем още на първа страница. Санкцията се налага заради 5 и повече отсъствия от училище, които децата им са натрупали през октомври.

„Местят побойник от дом в ТВУ?“, четем още на новинарските страници. 14-годишният Станимир от дом „Асен Златаров“, който преби 8-годишната Мими от дома, най-вероятно ще бъде преместен в интернат за превъзпитание.

„22-ма глобени заради пушене“
, съобщава изданието. Глоби на обща стойност 1450 лв. са наложили от РИОКОЗ за 10 месеца. Информацията е по повод вчерашния Световен ден за борба с тютюнопушенето.

„Граждани и бизнес срещу такса смет за пусти сгради“
, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Завършени празни сгради са без акт 16 заради дължимия налог за услуга, която не ползват, е допълнението към заглавието.

„Клуб „Родолюбие“ показва 100-годишни традиции“
, също дописка от челната страница. За предстоящия празник на християнското семейство клуб „Родолюбие“ показа тракийска сватба отпреди 100 години.

„НАП и МВР хванаха нелегално такси“ пише още „Марица“. Съвместна проверка на полицейското управление в Димитровград и приходната агенция в Пловдив хвана по време на курс нередовно такси.

„EVN завежда дело срещу Стамболово“, заглавието е водещо за втора страница. Общинското „В и К“ навъртяло ток за 170 бона, „забравило“ да плати.

„Болници подписали договор без одобрение“, дописка от трета страница. Болнични шефове алармирали, че има неспазване на методологията при разпределянето на сумите от РЗОК.

„Висок местен налог надува цена на билет“, „Комисия ще нищи спорните църковни имоти“, „Духов оркестър с пореден благотворителен концерт“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button