Преса

Преглед на печата – 24 ноември

Преса„Почна се- д-р Митрушев аут от ГЕРБ“– това е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар юг“. Рискуваме да се разпаднем до изборите, заявява пред вестника депутатът Иво Димов. Нароченият за организатор на тайната завера в ГЕРБ д-р Вълчо Митрушев да бъде изключен от партията- това се очаква да предложи на изпълнителната комисия на партията общинското ръководство в Димитровград, пише „Новинар юг“. Идеята била обсъждана и с областния координатор Иван Петров на закрито заседание в понеделник, а сбирката протекла, като дружески съд над д-р Митрушев, разказва вестникът.

Над главата- снимка с отправка към стр. 3: „12 л дъжд за час: изпомляха се“.

„Санитарна сеч поломи климатик за 2 бона“– също отправка от 1 стр. към стр. 2.

„Глад за шивачки, няма кой да работи“– водеща тема от 2 стр.

Акцент от стр. 3: „Осъдиха 8, продавали дрога на ученици“. Всички от димитровградския наркомонопол, сред които и млада жена, се признаха за виновни след споразумение с прокуратурата, пише „Новинар юг“. Още едно заглавие от 3 стр.: „Борис Велчев провери хасковската прокуратура“.

„20 г. по-късно- мегапроцес за разпада на глухарчето“– темата на стр. 4 под рубрика „Памет“. Насилствената асимилация и депортиране на българските турци успешно се утвърждават като фарс дори и през 2010-а, пише вестникът.

„Прокурорски син вкарва 32 гола на хандбал“– акцент от спортната стр. 5.

„Сетният български възрожденец умира в бедност“- темата на стр. 6 в „Новинар юг“.

„Кметът на Сан Хуан награди хасковска легенда на борбата“
– водеща тема от последната страница. Димо Костов вече е американски пенсионер, провождат го със специална церемония, разказва „Новинар юг“.

За другия всекидневник „Хасковска Марица“ акцентът над главата днес: „Хора на Масларова изкупиха цели улици в Стара Загора“. Темата четете на стр. 5.

„Главният прокурор изненадващо в Хасково“– водещо заглавие от 1 стр. Борис Велчев се появи тук на петата година от мандата си, истинската причина- неясна, пише в подзаглавие вестникът.

„Молят областния за незаконните фургони, напразно“
– също тема от 1 стр.

И още: „Сърби по чудо оцеляха на бряговските завои“- заглавие-пренос към стр. 3, илюстрирано със снимка.

„В Маджарово избират „Дива и красива крава“– призът ще бъде връчен тази събота, пише „Хасковска Марица“ днес.  

„5 111 ферми в Хасковско заплашени от затваряне“
– водеща тема за 2 стр.

Останалите заглавия там: „Приемат документи за началник на митницата до 2 декември“ и „Три училища в Свиленград- в детската полицейска академия“.

„Клошарка вехне на спирка, отказва помощ“– водещо заглавие от 3 стр. Бездомницата не ще в дом или болница, пъди лекари и социални, разказва „Хасковска Марица“.

„28 жертви взеха катастрофи в областта“– темата на броя на стр. 4. За седмица хванати 8 пияни шофьори, от началото на годината 187 са ранени, пише „Хасковска Марица“.

Итервю с журналистката Йовка Великова публикува на стр.5 „Хасковска Марица“. Фирми, свързани със съпроцесници на бившата социална министърка, придобили апетитни военни имоти със заменки, разказва тя.

На стр. 6: „6 медала спечелиха свиленградските гимнастички“.

„Street Dust и „Галаксико“ в „Подай ръка 2“– тема с адрес Димитровград от последната страница на „Хасковска Марица“ днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button