Преса

Преглед на печата – 25 ноември

Преса„Наркомани пердашат родителите си за пари“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. 79 хасковлийки и димитровградчанки се жалват от домашно насилие.

„Разбиха хасковско депо с дрога за София и ЕС“, е другото чело от първа страница. 20 кг хероин и 1,5 кг марихуана намери полицията в имота на лежалия в турски затвор Нурай Рамадан. Петима бяха арестувани.

„Изследване на БТПП: Не плащат извънредния труд в Хасковско“, също дописка от водещата страница. В изследването на Палатата за Хасковска област са анкетирани 246 работодатели и работници, а резултатите са близки до средните за страната.

„Спряха тока на пречиствателната станция след инцидента с таблото“, челна информация от втора страница. Междуведомствена комисия разследва защо обгоряха ръцете на двама работници.

„150 се тестваха за кръвна захар“, е дописката с адрес Димитровград. Благотворителната акция бе организирана в местни аптеки по повод Световния ден за борба с диабета.

„Дебнат вредни пасти за зъби“, пише още „Новинар“. Масирана проверка на пастите за зъби в козметичните магазини тече в областта, цитира вестникът шефа на „Държавен здравен контрол“ в РИОКОЗ д-р Димитър Тонев.

„Стефан Димитров на съд за алеята на комунизма“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Закон от края на 90-те обявява тоталитарните вождове за престъпници, алармира пред изданието един от видните местни общественици Захари Камбуров.

„5 бона глоба за шега на тел. 112“, четем на първа страница. Най-честите шегаджии са деца, но е факт, че такива обаждания намаляват, цитира „Марица“ началника на център 112 за Южен централен район – Кърджали, Елена Паскалева.

„675 гласуваха за младежки парламент“, информация с адрес Свиленград. Гласуването се проведе в два дни – вторник и сряда, а избирателни урни бяха поставени на четири места.

И още една дописка от Свиленград: „Наши полицаи пазят гръцко-турската граница“. 11 български униформени са командировани в международната мисия в Орестиада и от няколко седмици затягат значително контрола по браздата на южната ни съседка.

„Отлагат делото срещу лихвар и експрокурор“, четем още в броя. Поредното дело срещу лихваря Никола Милушев и бившия прокурор Стоян Апостолов бе отложено за пореден път, е допълнението в текста.

„Представят оперативна програма „Рибарство“, „78 икони от Родопите в музея“, „Проучват подземни богатства в Брусино“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button