Преса

Преглед на печата – 30 ноември

Преса„Първата европейска болница след границата е в Свиленград“ – с този анонс открива броя си днес „Новинар Юг“. Лечебното заведение в граничния град е сред малкото в страната без дългове, а през последните години благодарение на управителя д-р Димитър Ермов на работа там бяха привлечени някои от най-добрите лекари от областната болница в Хасково.

„Иван Петров с гръцки калъп за тютюна“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Материалът е посветен на промените в закона за тютюна и тютюневите изделия предлагани от група депутати от ГЕРБ, сред които и хасковският народен представител Иван Петров. По думите му производителите ще започнат да печелят, когато пазарът стане свободен както в съседна Гърция и хората сами поемат инициативата за пласирането на продукцията си.

„60 незаконни постройки на Ивайловград, да се готви Тракиец“
– водещо заглавие от втора страница. Вестникът цитира областния управител Румен Данев, според който след проверките в Ивайловградско, започва инспекция за незаконно строителство по бреговете на язовир Тракиец.

„Телевизор гръмна в дома на старица“ – водещо заглавие от криминалната страница на изданието. Съсед и бързо пристигнал на мястото екип на пожарната спасили 78-годишна димитровградчанка от пожар в дома й, предизвикан от повреден телевизор.

„Билла срещу кмета“ – рунд 7, последен – с този анонс открива броя си  другото регионално издание „Хасковска Марица“. Обширният материал е на страница 5. Темата е днешното, седмо поред заседание по казуса „Билла“, по който обвиняем е кметът на Хасково Георги Иванов. Той отговаря за безстопанственост. Вестникът цитира желанието и на обвинението и на обвиняемия за по-скорошно приключване на делото.

„6,70 лева кило шаран в магазина, 5 лева на черно“ – водещо заглавие на първа страница на изданието, продиктувано от наближаващия Никулден. Легалните търговци се кълнат, че няма да вдигат цените за празника, докато нелегалните им колеги подбиват пазара с рискова, според вестника стока.

„Крал на хазарта вдига петзвезден хотел край границата“
– водещо заглавие от втора страница на Марица. Кралят на хазарта е турчинът Суди Озкан, който според изданието вече е получил зелена светлина за строежа от община Свиленград.

„Правнукът на Ботев на гости в три училища“
– още една тема от втора страница на изданието. В текста се уточнява, че Боян Ботев всъщност е правнук на Кирил Ботев, брат на поета революционер. Той пристига в региона, за да дари книги на три училища носещи името на Христо Ботев.

„Цената на тютюна скача без лицензирани изкупвачи“ – заглавие на темата на броя от страница четвърта на вестника. Производителите настояха пред народния представител от ГЕРБ Иван Петров да спре вноса на некачествен тютюн от чужбина, както и държавата да не абдикира напълно от ангажиментите си към тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button