Преса

Преглед на печата – 8 декември

Преса„Стефан Ботев иска Харманли“ – с този анонс над главата открива броя си днес „Хасковска Марица“. Пред изданието бронзовият медалист  по вдигане на тежести от  олимпиадите в Барселона и Атланта признава за намерението си да се кандидатира за кмет на Харманли на изборите догодина. Ботев разкрива още, че ще търси подкрепата на ГЕРБ, но ако не я получи има готовност да се яви като независим кандидат със собствена листа, в която влизат популярни личности от града.

„Георги Иванов не диктува в Атака“ – това изявление на депутата Станислав Станилов са извадили от вестника за заглавие на водещата тема на първа страница. Нашите хора в общински съвет гласуват по целесъобразност, твърди още Станилов за съветниците Борислав Иванов и Тихомир Калинов, които доскоро бяха част от кметското мнозинство, но на последната сесия драстично промениха позициите си. Депутатът отрича и за среща с хасковския градоначалник. „Видях кмета пред общината, не знам дали той изобщо ме забеляза“, казва народният представител.

„Събарят яхтеното пристанище на Николай Банев“
– още едно заглавие от първа страница на изданието. Обектът се намира във ваканционно селище „Русалка“ и е обявен за незаконен.

„Показват връх Хасково в юбилейна изложба“ – съобщава Марица от първа страница. Върхът с името на областния град се намира в планината Тяншан. Негови снимки ще бъдат показани в петък, когато местният алпийски клуб навършва половин век.

„20 ст. такса за ПОС терминал, на каса поне 2 лева“ – тема на броя разработена на страница 4.

„Лавчев жали 7 години решетки за рекет през 2011 г“ – с този анонс открива броя  си другото регионално издание „Новинар Юг“. Бившият зам.шеф на НВМС трябва да застане пред Темида на 24 януари, за когато е отложено делото му в Апелативен съд Пловдив. Припомняме, че на 10 юни тази година Лавчев бе признат за виновен от Окръжен съд Хасково, за това, че е изнудвал шеф на местна фирма. За това си провинение той получи 7 години затвор.

„Училищата спестиха месец топло“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Двойно по-малки разходи за отопление за последния месец са направили училищата в региона в сравнение със същия период на миналата година. Причината са необичайно високите температури.

„Петокласници не пушат до април“ – още една училищна тема, този път от втора страница на Новинар. Петокласници от хасковското Основно училище „Христо Смирненски“ са подписали декларации, че няма да запалят цигара до април. В документа стоят и подписите на родителите им.

„100 се редиха за лични асистенти“, „Новите винетки идват в четвъртък“, “ От 1 януари – без гратис за подмяна на лична карта“, „КЗК и ВАС порязаха  „Монолит“ –  още заглавия от новинарските страници на изданието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button