Преса

Преглед на печата – 30 декември

Преса„Хепатитът превзе и урологията“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар – Юг“. Над 70 души със заболяването са приети само за седмица в инфекциозно отделение на хасковската болница. Потокът болни обаче не спира, затова от ръководството на МБАЛ са разкрили допълнителни 30 легла в урологично отделение. В момента  заети са 15 от тях, пише Новинар. Въпреки плашещите цифри, според РИОКОЗ на този етап не е необходимо обявяването на епидемия.

„Едноличен търговец купи за 130 хиляди лева перлата на Шарапаните“ – ананос над главата на вестника. Процедурата за продажба на най-атрактивния имот на Цигарената фабрика е законна, според Окръжен съд Хасково. Новият собственик се казва Методи Чаушев, на 32 години е, от Минерални бани.

„Сарафа пак № 1 на Хасково“
– заглавие от първа страница на Новинар. Здравко Сарафимов, национален състезател по силов трибой за втора поредна година е определен за най-добър спортист на града. На класацията на най-заслужилите атлети на Хасково е посветена цялата пета страница.

„Без ранни автобуси на 1-ви януари“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Ранните междуградски курсове за 31-декември и 1-ви януари са отменени, заради очакваната липса на пътници, съобщават за вестника от транспортни фирми.

„Сутрешно шкембе в 4 кръчми по Нова година“
„Ремонтират с 680 хиляди лева 2 детски градини“, „Битакът с 4 милиона лева приходи“ – още заглавия от новинарските страници на вестника.

„Учителите пестят от деца, раздават си бонуси“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание  „Хасковска Марица“. Средното образование в региона не е засегнато от кризата, след като в училищата в региона педагози и помощен персонал са получили премии между 100 и 700 лева, пише вестникът. Рекордьор според изданието е Основно училище „Климент Охридски“ в Хасково, където учителите са получили по 700 лева коледни бонуси, а хората от помощния персонал  по 600 лева. Щедрите премии обаче са за сметка на спестени ремонти, допълва Марица.

„Службите накрак, черната борса процъфтява“ – пише вестникът на първа страница. Преди празника месо, вино и ракия се търгуват спокойно, въпреки проверките.

„Закриват зенитно-ракетния дивизион в Хасково“ – заглавие с въпросителен от трета страница на вестника. Прогнозата е препечатана от национален ежедневник, от поделението в Кенана я определят като провокация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button