Преса

Преглед на печата – 31 декември

Преса„Общината не работи, паркингът й – Синя зона“ – с това заглавие открива последния си за годината брой  „Хасковска Марица“. Паркоместата пред административната сграда „посиняват“, засега само в почивните за общината дни, когато инкасатор прибира по левче за час престой от собствениците на автомобили, уточнява изданието.

„Европа размрази 14,5 милиона лева за сметището в Кърджали“ – съобщава Марица от водещото заглавие на втора страница. Добрата новина зарадва Ивайловград, който ще депонира отпадъците си на новото сметище. Вестникът припомня, че заради забавения  проект малката община бе принудена да ползва старото си, вече разчистено сметище, след като от Кърджали отказаха да приемат ивайловградски боклук.  Доволни сме, че проектът все пак се реализира, макар и с година закъснение, казва пред Марица кметът Стефан Танев.

„418 нови семейства през 2010 г“ – още едно заглавие от втора страница на вестника. 50 от тях са избрали брачната им церемония да се състои извън общината, макар това удоволствие да им е струвало със 116 лева по-скъпо от традиционното бракосъчетание в зала „Хасково“, чиято цена е 104 лева.

„Свиленградската митница номер едно в страната“ – пише още Марица. Първто място е по количество заловена контрабанда и брой съставени актове, уточнява изданието. Обичайно на митницата и през 2010 година не липсваха и скандали, но те не са обект на класация.

„Отблъснат съпруг троши колата на жена си“
, “ Камион с чакъл се обърна на Е-80″ – криминалните случки от вчерашния ден са намерили място на трета страница на вестника.

„Над 160 кандидати за гранични полицаи“
– пише още там.  51 са свободните места обявени от Гранична полиция Свиленград. Одобрените започват със заплата от 400 лева.

Ретроспекция на трагичните и абсурдните събития на 2010 година  в  региона предлага вестникът на пета страница.

„Конфликти на религиозна основа и евентуално политическо убийство чакат  България през 2011 година“. Това прогнозира от последна страница на Марица 20-годишният хасковски студент по право в Бургаския свободен университет Станимир Стойчев. В свободно си време момчето е астролог.

С типични новогодишни зрелища открива последния си за 2010 година брой другото регионално издание „Новинар Юг“. Кризата съблече дори манекените по витрините, но не можа да ни отнеме новогодишните вкусотии, пише вестникът под пожеланието за весели празници.

Фойерверк убиец, станал любим на бракониерите  в региона показва още Новинар от пърата си страница. Пиратката гърми и под вода. Почти не се търси като новогодишен фойерерк, купува се от бракониери за зашеметяване на риба, твърдят търговци, цитирани от вестника.

„1051 бебета в АГО Хасково“
– съобщава от първа страница Новинар. Това е броят на децата родени през отминаващата 2010 година. 13-годишна е най-младата майка. 15-годишната Цонка Миланова от село Подкрепа пък стана най-младата майка в региона родила близнаци. 43-годишна е най-възрастната родилка за 2010 г.  От вестника пък уточняват, че цифрата на родените през годината деца в региона със сигурност е по-голяма, част от майките обаче са предпочели частни АГ клиники в Пловдив и Стара Загора, заради по-добрите условия.

„Одрински майстор на обектива влюбен в хасковската Богородица“ – под това заглавие вестникът публикува на страница 6 интервю с одринския фотограф Енвер Шенгюл.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button