Преса

Преглед на печата – 6 януари

Преса„Хасково под хепатитна обсада“, пише в броя си днес „Новинар Юг“. В подзаглавието на материала е цитирана главната епидемиоложка на областта д-р Снежана Иванова, която обяснява, че „В историята няма обявена епидемия от този вид хепатит“.

„В Димитровград Борисов пуска пречиствателната на 11-и“, друг водещ материал от първа страница. Вчера министър-председателят потвърди визитата, за която бе поканен от кмета на Общината Стефан Димитров в навечерието на Нова година, информират от общинската администрация.

„Изгоря тютюн за 100 бона на ОбС шеф“, е заглавието, придружено със снимка. Подозирам умишлен палеж, заявява пред изданието потърпевшият Муса Чолак, председател на местния парламент в Баните.

„15 вадят кръста днес при минус 1“, дописка с адрес Димитровград. Мъжете ще скочат в ледените води на река Марица по повод Богоявление.

„Фермер от ГЕРБ пред фалит, болест и ДПС морят козите му“, водеща информация от втора страница. Изпратили сме пробите от село Сърница в столицата и чакаме да изготвят ваксините, обяснява пред вестника шефът на РВМС д-р Джамил Читов.

И още една дописка от Димитровград: „В Меричлери – кубик вода 50 лева“. На толкова възлизат разходите по доставката на 1000 литра до града и село Великан, сочат изчисленията на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

„Екопрогрес“ праща млади на борсата, оставя пенсионери на работа“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Двама аут от стадиона, 70-годишен бачкал за трима, е допълнението към заглавието.

„Испанци търсят работна ръка от Хасково“, пише „Марица“ на водещата си страница. До няколко месеца в Хасково ще се проведе трудова борса за набиране на работна ръка за Испания.

„Командироват 14 медсестри в Инфекциозното“, е челното заглавие на втора страница. Хепатитът изяжда бюджета на болницата, управата иска допълнително финансиране от Касата, допълва вестникът.

„Забраняват търговията на животни заради шап“, четем още в броя.  Забраваната важи за трите области – Хасково, Ямбол и Бургас. Опасност за хората няма, цитира изданието земеделският министър Мирослав Найденов.

„Сливат РЦЗ и РИОКОЗ“, дописка от трета страница. Целта на обединяването на двете структури е оптимизиране работата на инспекциите и намаляване на административните разходи.

 „Иззеха канцерогенни биберони“, „На завишени цени МО обзавежда ведомствени жилища“, „Хандбалистките тренират с ушанки, кучешки студ в „Спартак“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button