Преса

Преглед на печата – 7 януари

Вестниците в Хасково„Мнозинството матира кмета с нов ход“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Извънредната сесия на общински съвет няма да се състои, тъй като от мнозинството няма да се появяват в пленарна зала, твърди вестникът. Така поради липса на кворум четирите възражения на кмета, който трябва да се гледат днес, ще бъдат отхвърлени по презумпция. Мярката е в отговор на желанието на кмета на налага вето на решенията на местния парламент, пише още изданието.

„Пари за спорт ще има, когато съберем“ – това заявява от първа страница на вестника кметът на Харманли Михаил Лисков. Повод за изказването е предстоящият според вестника фалит на местния футболен клуб „Хеброс“. Ще платим субсидиите за спорт, когато има пари, казва градоначалникът. В кризата обаче спортът не е приоритет на общината.

 „Спипаха сутеньор със 100 000 лева кеш“ – водещо заглавие на криминалната страница на Марица. 57-годишният харманлиец и синовете му са арестувани по обвинение за склоняване към проституция.

 Репортаж от вчерашния Йорданов ден предлага вестникът на втора страница.

 „Доган жертва семейството срещу главата на Борисов“ – анонс над главата на вестника към материал препечатан от национален сайт на страница 5. Тезата на материала, е че Доган цели сваляне на кабинета и съставяне на служебен.

 „Болницата иска помощ от общината за хепатита“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар – Юг“. Повишената заболеваемост  от жълтеница и  изчерпаните средства на областната болница са тема на публикацията.

25-годишният американец от Корпуса на мира – Джейк Хеленкамп се превърна в атракцията на вчерашния Йорданов ден в Димитровград. Чужденецът скочи за кръста, но бе изпреварен от 18-годишния Димитър Даневски, съобщава Новинар.

„Пушим свободно само в баровете“ –  водещо заглавие от втора страница на вестника. Заведенията с работно време от 22 до 6 часа са единствените, където пушенето остава свободно. Нито едно от останалите обаче не спазва изрядно ограниченията за тютюнопушенето, твърдят от бившето ХЕИ. До края на януари те само ще проверяват, глобите започват от другия месец.

„Екстрадират румънка, иска да се самоубива в ареста“ – водещо заглавие от криминалната страница на изданието. Чужденката ще бъде върната принудително във Виена, откъдето през 2008 година опитала да открадне 200 хиляди евро. Решението не на Окръжен съд Хасково.

„Агиос Василис при 22 градуса пек“ – под това заглавие Новинар публикува разказ за живота на българските емигранти в Кипър на страница 6.

 Истории за ловни трофеи пък може да прочетете на съседната 7 страница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button