Преса

Преглед на печата – 11 януари

Вестниците в Хасково„Синята зона солена и за общината“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Санкции за 108 000 лева е наложила Инспекцията по труда на кметството за нарушения на трудовото законодателство. Оказало се, че инкасаторите в зоната са с граждански договори, въпреки че имат определено работно време и договорено възнаграждение. За всеки от служителите наети в нарушение със закона е наложена санкция от по 6 000 лева.

 „Пробив – Шалапатов осъди кмета“ – анонс над главата на вестника. Бившият общински съветник спечели дело за клевета заведено от него за изказване на градоначалника направено пред журналисти. Решението е на Районен съд Хасково.

 „Георги Иванов вкара решенията на общински съвет в съда“– заглавие от трета страница на изданието. Четирите решения от сесията на 17 декември вече са в Административен съд. Кметът прибягна към този ход след като ветото му над решенията бе служебно отхвърлено на несъстоялата се заради липса на кворум извънредна сесия миналия петък. Решенията касаят съставянето на комисия, която да избере управители на общинските лечебни заведения. Градоначалникът протестира, че в нея няма представител на общината, припомня Марица. Същата е причината за протеста и при изборите на шефове на Тролейбусен транспорт и Обреден дом. Градоначалникът атакува и промени в наредбата за общинска собственост.

„Вдигнаха мерника на шефа на Вик – Димитровград“ – водещо заглавие от втора страница. Недоволство от работата на Станимир Евтимов са изразили общински съветници от мнозинството на вчерашната сесия в Димитровград. Критикуват ме, защото не искам да пусна външни фирми да работят на наши обекти, твърди Евтимов пред Марица.

 „Тодор Краиванов – шеф на митница Свиленград?“ – заглавие с въпросителен от трета страница на вестника. Караиванов останал единствения кандидат за овакантения пост на Стефан Марашев. Конкурентът му Христо Русев отпаднал на второто изпитно ниво, уточнява се в публикацията.

„2616 напират за преброители – 1706 одобрени“ – пише Марица в Темата на броя на страница 4. Предимно дами с висше образование са анкетьорите. Най-много мъже преброители има в Стамболово, сочи любопитната статистика.

 „Няма какво да държи образованите хора в България“ – под това заглавие Марица публикува интервю с младия архитект Банко Банков. „Завършилите в чужбина не искат тук за жълти стотинки да им се подиграват хора, които не са им на нивото“ – казва младежът.

 „Агент от ДАНС топи общината пред инспекцията по труда“ – с този анонс с въпросителен знак открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. Според вестника именно неназованият служител е подал сигнал за нарушение на трудовото законодателство. Междувременно общината вече обжалва всички актове на обща стойност 108 000 лева.

„Митничарското село рипа срещу РДНСК в съда“ – водещо заглавие от първа страница на Новинар. Общо 61 жалби срещу заповедите на ДНСК за събаряне на незаконните постройки на язовир Ивайловград са внесени в съда до момента. Първите дела започват.

 „Шапна тесла за мандри и месопреработватели“ – още един анонс от първа страница на вестника. До второ нареждане е спрян износа на млечни и месни продукти произведени в хасковска област. Причината е рискът от шап.

 „Резнаха 1/3 от кандидатите за преброители“ – заглавие от втора страница на Новинар.

 „Общините имат нова каца с мед – изворите“ – тема на обширна публикация на страница 6. Кметовете ще бъдат изкушени да използват дадените им права да се разпореждат с минералните извори  в полза на съпартийци и роднини. В новото решение малко се говори за контрол. Това се посочва в публикацията.

 „Спортните имоти навсякъде са по ръба на закона“ – това твърди народният представител от ГЕРБ Иво Димов, който вчера се срещна със спортни деятели от Хасково по проблема с ползването на общинските спортни бази. Подробностите на страница 7 в Новинар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button