Преса

Преглед на печата – 12 януари

Преса„Преработвателите в шок, пуска кепенци“, е челното заглавие в днешния брой  на „Хасковска Марица“. Мандри и колбасари търпят огромни загуби от забраната за продажба извън областта.

„Правят храмове частни общински, за да станат църковни“, е другият водещ материал от първа страница. Промяната е първа стъпка за узаконяване като молитвени домове на параклиса под Девата и църквата „Успение Богородично“ в Узунджово.

„Бойко дойде с 1,3 млн. лв. за водопровода на Меричлери“, също дописка от челната страница на вестника. Средствата ще дойдат от републиканския бюджет, като в момента се обсъждат варианти как точно да се осъществи плащането.

„Ивайловградчанин: Хепатитът тръгна от жп гарата в Стара Загора“,
дописка от втора страница. Това е изказване на лаик, малко от болните са пътуващи, контрират от РИОКОЗ.

„Марашев брани имот в Ставри Димитрово пред съда“,
водещо заглавие от трета страница. Лавина от дела на собственици в митичното село срещу РДНСК заля Хасковския административен съд.

„Жепейците готови да протестират“, информация с адрес Димитровград. Служителите на БДЖ и Националната компания „Железопътна инфраструктура“  недоволстват от предстоящите съкращения в системата.

„Козар бута д-р Читов?“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Вчера Нейджатин Шабан от Сърница се оплака от шефа на РВМС пред премиера Борисов, е допълнението към заглавието.

„Забраниха лова в Хасковска община“, четем на втора страница. В общината е забранена и пашата на 300 м от първостепенни пътища, както и движението на преживни животни и свине.

„Арендатор спипа мрежи, риба и тескерета на бракониери“, пише „Новинар“. Нарушителите многократно тарашили язовира му край хасковското село Конуш.

„Булдозер за Министерството на веселбата“, водещ материал от трета страница. Павлин Паришев и баща му Костадин със 7 жалби срещу заповеди за премахване в Ставри Димитрово, делото е на 25-и.

„1/4 от учениците по селата – грипозни“,
съобщава изданието. Според справка на Регионалния инспекторат по образованието отсъстват между 20 и 22 процента от учениците в селата Малко Градище, Бисер, Узунджово, Минерални бани и школата в Тополовградско.

„Мандри: До 3 дни фалираме“, „Тир строши рамото на пиян пешеходец“, „Спипаха марихуана в ръкавица“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button