Преса

Преглед на печата – 14 януари

Преса„Министерството на регионалното развитие и благоустройството спира проекта за 10 милиона лева“ –  с  този анонс открива броя си „Хасковска Марица“. Плащанията по проекта за благоустрояване ще бъдат временно спрени заради висящо дело във Върховен административен съд,  уточнява вестникът. То е заведено от фирма „Монолит“ след отказ на Комисията за защита на конкуренцията да образува производство по тяхна жалба. Съдът трябва да се произнесе по законността на обществената поръчка. Монолит бяха закупили документи за търга, но не участваха. Той бе спечелен от консорциум „Хасково 2010“, софийският консорциум „ТИПС-А“бе дисквалифициран. Първото заседание на ВАС е на 16 март . Вероятно поне до тогава, ако процесът приключи с едно заседание, плащания няма да има, твърди Марица.

„Нов знак затапи две поликлиники“ – пише вестникът на първа страница. Знак забраняващ престоя и спирането в района на втора и трета поликлиника в Хасково създава затруднения на лекари и пациенти, които рискуват паяк да вдигне колите им, докато указват или търсят медицинска помощ.

„Вдигнаха забраната за търговия с меса и млека“, „Електронната фактура предизвика нови опашки на границата“
, „Модернизират граничен пункт Капитан Андреево“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

„Шок в ДПС, спешават лидерите в София“
– пише Марица в обширна разработка на пета страница. Движението вече е приело контрадекларация срещу нападките на Касим Дал срещу Ахмед Доган. Текстът на документа обаче е твърде уклончив, отбелязва изданието.

Вестникът помества и интервю с Осман Октай – „Парите от проекти за Стамболово са занесени на Доган“ – казва той. Потърсен за коментар е и настоящият депутат и бивш кмет на малката община Гюнер Сербест  – „Пълни глупости, не съм карал и стотинка в сараите“, контрира той.

„Фирми съдят Националната ветеринарно-медицинска служба“
– с това заглавие с въпросителен знак открива броя си „Новинар  Юг“. Причината за готвения колективен иск е забраната да се търгува с млечни и месни продукти произведени в Хасковска област и загубите, който тя донесе на бизнеса. Забраната между другото отпадна вчера. За всеки ден от действието на ветото обаче фирмите са губили между 60 и 80 хиляди лева.

„Изгориха колите на Алтънкови“ – анонс със снимки над главата на вестника. Джипът и мерцедесът на Димитрина Алтънкова и синът й Стилян, които се занимават с търговия на горива изгоряха миналата нощ.

„НАП затвори бензиностанция, други три сами пуснаха кепенци“ – водещо заглавие от втора страница на изданието. Собственикът на санкционирания обект ще отнесе глоба от 3 000 лева. Проверките продължават.

„Димитровград поиска извора в Меричлери“
– още едно заглавие от втора страница. Заявлението за безвъзмездно ползване е внесъл кметът Стефан Димитров в екоминистерството. Оттам се чака отговор до две седмици.

„Дима сънува баници в Дънди“
– под това заглавие на страница 6, вестникът публикува интервю с димитровградчанката Дима Димитрова, студентка в елитен шотландски университет.

„Връх Хасково отпразнуван с торта през 1985 година“ – заглавие от съседната 7 страница. Върхът с името на града се намира в планината Тяншан. Преди четвърт век той е покорен от четирима хасковски алпинисти.

„Хасковска тенисистка влезе в хавайски вуз“ – водещо заглавие от последна страница на Новинар. 18-годишната Янита Арнаудова е приета да учи криминалистика в Хонолулу с пълна стипендия от 40 000 долара. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button