Преса

Преглед на печата – 19 януари

Преса„153 декара край язовир на тезгяха за 216 хиляди лева“ – с този анонс открива броя си днес „Новинар Юг“.  Обявени за публична продан са апетитни терени край язовир Ивайловград и местността Чатръка до Хасково. Първият терен в момента е собственост на задлъжняло свиленградско ЕООД, другият на фирма от село Боян Ботево. Купувачите трябва да станат ясни на 1 март.

„14 къщи под вода при дъжд“ – водещо заглавие от първа страница на изданието. Пробита дига до село Върбица заплашва да наводни дворове.

„Позлатяват купола на Свети Атанасий“ – още едно заглавие от първа страница. 15 000 лева ще отпусне община Харманли на църковното настоятелство за позлатяването. Добрата новина е съобщена на вчерашния храмов празник.

„Плащаме същите данъци като лани“ – водещо заглавие от втора страница. Гражданите ще получават само едно съобщение за дължими налози, така се спестяват 20 хиляди лева от бюджета на община Хасково, уточнява вестникът.

„15 от Природо-математическата гимназия заминават на национално състезание по информатика“ – пише още Новинар.  Челно класиране на състезанието, което ще се проведе другата седмица във Велико Търново ще донесе  на добре представилите се ученици, стипендия в размер на 1 200 лева, допълва вестникът.

„Боил Банов: Публиката ще определя заплатите в театъра“ – още едно заглавие от страница втора. Заплатите и щатовете в хасковския театър ще зависят от броя на публиката, заявява пред вестника директорът Боил Банов.  В началото на тази година отпадна държавното финансиране на театрите.

„Григор Димитров има шансове да стане номер 1 в тениса“ – това каза за вестника президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян. Интервюто с него е на страница шеста.

„Гарваново въстава срещу депото“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Да блокират пътя към сметището се заканват хората, ако не бъдат асфалтирани улиците на селото.  Протестът им е насрочен за 16 февруари когато трябва да се състои общественото обсъждане за разширяването на депото.

„В конфликт на интереси ли е кметът на Димитровград?“
– анонс над главата на вестника. Въпросът задава общинският съветник от ГЕРБ Антон Вълков.  Питането е провокирано от обществени поръчки за над 9 милиона лева, спечелени от „БКС – Димитровград Консорциум“ АД. Какви са връзките на Стефан Димитров и семейството му с фирмата, пита още Вълков. Въпросите му ще бъдат поставени на следващата общинска сесия. Още не съм получил докладната на Вълков, като се запозная с нея, ще коментирам, казва пред вестника  кметът Димитров.

„Грипът иде“ – съобщава във водещо заглавие от втора страница Марица. Броят на заболелите в областта наближава епидемични стойности.

„Край Ивайловград никне незаконно сметище“, „Бербатов номинира таланти от „Галаксико“.. „Министър брани соларен парк“ – още заглавия от новинарските страници на вестника.

„Пижо – първият българин с македонска държавна награда“
– под това заглавие и Марица  публикува интервю с  президента на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button