Преса

Преглед на печата – 27 януари

Преса„400 с хепатит дотук, жълтеем до март“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. 100 спални комплекта дари габровската фирма, която пере бельото на МБАЛ – Хасково.

„Съдът: Хирургическият блок не е на Общината, на болницата е“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Административният съд стопира процедурата по продажбата, решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред ВАС.

„След седмица се броим онлайн“, също дописка от първа страница. За пръв път ще можем да участваме в предстоящото национално преброяване на населението и жилищния фонд по интернет.

„GSM антена в Подкрепа спешава МЗ и РИОКОЗ“, водещ материал от втора страница. До 2 седмици – нови замервания на излъчваното от съоръжението, което поболя хасковското село.

„Оскърбление за Димитровград оценено на 500 лв.“, четем още в броя. Толкова е глобата, която наложи Комисията за защита от дискриминация на проф. Пламен Цветков, който отправи обидни нападки срещу Димитровград и жителите му от ефира на БНТ на 4 март м.г.

И още едно заглавие с адрес Димитровград: „Участник във Втората световна води час по история“. Беседата с председателя на местните ветерани Иван Атанасов се проведе в малката видеозала, която едва побра желаещите да чуят спомените на фронтовака.

„Кметът на Димитровград иска и ВиК“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Подробностите четете на 5 страница.

„Прокуратурата да се самосезира и да търси наказателна или административна отговорност от кмета Георги Иванов“
, четем още на първа страница. Това ще поискат общински съветници, в случай че корекцията в капиталовите разходи на Общината не бъде одобрена на петъчната сесия, е допълнението в дописката.

„Хасково с най-високи данъци в страната“, е челният материал от втора страница. 30 местни фирми искат от премира Борисов справедлива такса смет, е допълнението към заглавието.

„Болна лежи 8 часа в Спешното, умира малко след това в Кардиология“
, е водещата статия от трета страница. Близките на Павлина Шалапатова винят лекарите за фаталния й край, допълва вестникът.

„За още 4 имота решава Темида днес“, дописка също от трета страница. Бъдещето на още 4 имота в скандалното селище Ставри Димитрово ще решава Хасковският административен съд.

„До 10 февруари се плащат задължения към НАП с отстъпка“, „Учебен център учи възрастни да работят с компютър“, „Задигнаха захранващи кабели“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button