Преса

Преглед на печата – 4 февруари

Преса„Хасково под 80 000“ –  с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. След края на течащото преброяване може да се окаже, че жителите на областния град са под 80 000, това прогнозира шефът на териториалната статистика Наско Нанев. Ако това се окаже вярно от следващия мандат общинските съветници ще са с осем по-малко, допълва вестникът.

„Иван: Не съм убил майка си, обесете ме на герба“ – цитат от обвинения в зверското убийство на майка си Иван Стоилов, публикуван над главата на Новинар. Вчера започна процесът срещу 51-годишния хасковлия пребил и душил до смърт майка си. Престъплението е извършено в нощта на 6 срещу 7 декември 2009 година.

„Алтънкови на тезгяха за 324 хиляди лева“
– още един анонс над главата на Новинар. Два имота на придобилата скандална известност хармалийска фамилия са обявени за продан от частен съдебен изпълнител. Само в разстояние на 14 дни през януари и февруари срещу семейството занимаващо се с търговия на горива бяха извършени две покушения, допълва вестникът.

„Янев  – Франкенщайн, който свършва като Пинокио“ – под това заглавие на страница 4 Новинар публикува анализ на Едвин Сугарев, посветен на лидера на РЗС.

„При пожар се действа инстинктивно“ – това казва пред изданието пожарникар Делчо Делчев, заел трето място в националния конкурс „Огнеборец на годината“. Интервюто с него е на страница 6.

„Ресторантьори плащат глоби, не махат пепелници“
–  стова заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Собствениците на заведения заявяват, че предпочитат да са в нарушение, но да не губят клиенти. Проверяващите от Регионалната здравна инспекция пък се надяват солените глоби за второ и трето нарушение да вкарат ресторантьорите в правия път.

„Помияри фалират общините“
– анонс над главата на вестника. 2 000 лева глоба за всяко скитащо куче може да налага от първи февруари Районната ветеринарно-медицинска служба на общините. Съдейки по броя на бездомните животни, санкциите могат да създадат сериозни финансови неудобства на кметствата, пише Марица. Като допълва, че в срок от три години всяка община трябва да е изградила приют за помияри, който обаче да отговаря на изискванията за хуманно отношение към животните.

„Още дела за уволнения в земеделието“
– заглавие от трета страница на Марица. Отстранени от службата чиновници водят дела срещу бившите си шефове.

„Дядо Николай носи свети мощи в Черногорово“
– Мощите на Свети Харалампии ще бъдат  донесени в селото в деня на светеца 10 февруари. Митрополитът ще отслужи вечерня в храма със същото име.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button