Преса

Преглед на печата – 9 февруари

Преса„Разграбиха Калето в Баните“ – стова заглавие открива броя си Новинар Юг днес. Вандали опустошили древната крепост на хълма Калето край Минерални бани. Преди две години в ремонта й бяха инвестирани 227 хиляди евро, спечелени по проект от Хасковската търговско-промишлена палата. Нямаме пари за охрана и туристически гидове, признава пред вестника зам.кметът Фередин Шен. Така вместо да привлича туристи, крепостта е чест обект на вандалски набези, констатира вестникът.

„Близо 57 000 се преброиха в нета“ – още едно заглавие от първа страница. Това е броят на жителите на областта, които до вчера по обяд са се преброили по интернет. От утре в 8 часа преброители тръгват по домовете.

„Иван Петров уволнява Ваньо Танов“ – анонс над главата на Новинар. Шефът на митницата е знаел, че е подслушван и манипулирал специалните разузнавателни средства, заяви вчера хасковският депутат, пише вестникът. Подробностите на страница 6.

„Измамница с дете жили в центъра“ – водещо заглавие от криминалната страница на Новинар. Под предлог, че е бита и изгонена от мъжа си, мошеничката изкарва между 50 и 150 лева от лековерни минувачи, допълва вестникът.

„Задават се мръсни секс скандали в политиката“ – под това заглавие Новинар препечатва интервю със сексолога д-р Илия Врабчев. Подробностите на страница 4.

„Няма втори като Хасково – сгради без паркоместа“ – с този анонс открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Обмисля се създаването на регистър с подробните устройствени планове, които общински съвет до сега е гласувал хаотично, твърди вестникът. Като допълва, че в идеята има смисъл само ако регистърът е достъпен за гражданите.

„Къпалнята в Баните хлопна кепенци“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Обществената баня затвори заради изтекъл договор на общината с държавата. В Минерални бани остават да работят две частни къпални, но цените в тях са по-високи.

„Гадателка обещава с писмо печалба от тотото“ – водещо съобщава Марица от първа страница. Материалът е предупреждение срещу измамниците решили да правят пари от тото истерията, завладяла България. В случая възрастен мъж получава писмо с послание, че 2011 е неговата печеливша година и всичко, което трябва да направи е да изпрати 29,90 лева на гадателката Мария Есмералда, за да получи личното си предсказание за годината. Най-притеснителното в случая е как „гадателката“ се е добрала до личните данни на човека, отбелязва и Марица.

„Фаворит за БГ Евровизия пее в Хасково“ – заглавие от забавната страница на Марица. Владимир Ампов – Графа ще представи в петък новия си албум „невидим“ в хасковски нощен клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button