Преса

Преглед на печата – 18 февруари

Преса„Лекар от Димитровград загина в жестока катастрофа“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Трагичният инцидент се е случил вчера около 16 часа до село Върбица по посока Пловдив.

„Отказват личен асистент на умиращо дете“, също водещ материал от първа страница. 8-годишният Самир от Козлец аут от списъка за европроекта, нямал максимален брой точки.

И още едно чело от първа: „Дянков: Изключително недалновидно управление в Хасково“. Държавата се е изплатила на Общината, проблемът със запорираните сметки е изцяло на кмета, казва пред вестника министър Симеон Дянков.

„Войната кмет – ОбС в нова фаза: запор на пари“, е акцентът на втора страница. „Марчела 90“ блокира сметките на Общината, кметът блокира на фирмата.

„Откриха 200 250 кутии нелегални цигари“, челен материал от трета страница. Митничари на Капитан Андреево спипаха и 165 чифта фалшиви маратонки в турски автобус.

„6 общини от областта в туристическа карта“,
пише още „Марица“. Това са Маджарово, Ивайловград, Харманли, Свиленград, Любимец и Стамболово – те са включени в най-новата и най-подробна туристическа карта за Източните Родопи.

Подобни са акцентите на първа страница и на другия хасковски всекидневник „Новинар юг“. „Психиатър загина в челен сблъсък с тир“ и „Марчев запорира Иванов, Иванов запорира Марчев“.

Една любопитна информация също от водещата страница: „Николай Манолов: Дългите крака на Азра ми пречеха“. Става въпрос за един от ръководителите на Клуба по спортни танци „Гранд“, който спечели турския „Денсинг старс“ в двойка с Мис Свят, Азра Акин. Тя няма нищо общо с нашите звезди, без силикон е и се държи естествено, споделя пред вестника танцьорът.

„185 ученици по-малко след първия срок“, четем още на първа страница. Шефът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов уточнява, че в това число не влизат онези, които са се преместили да учат в чужбина – 107 ученика.

„Кметът Иванов поиска имунитета на Петров“, също дописка от челната страница на изданието. Нека Иван Петров да се откаже от депутатския си имунитет, пък тогава да ме коментира, заявява градоначалникът.

„Обраха българската църква в Одрин“, е водещото заглавие на трета страница. Задигната е кутията с даренията в „Св. св. Константин и Елена“. Полицията: „Местни хаирсъзи са, ще ги хванем бързо, е допълнението в подзаглавието.

„Димитровград с бюджет на надежда към правителството“, „24 от димитровградската ПМГ единствени от България в Европарламента“, „Трафикант крие 801 кашона цигари в хладилен камион“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button