Преса

Преглед на печата – 17 март

Преса„Прокуратурата: Общински съвет е в нарушение за скобите“ –  с това заглавие открива броя си днес „Новинар – Юг“. Вестникът цитира становището на Окръжна прокуратура, според което забраната за поставяне на скоби в синята зона е незаконна. Позицията на обвинителите е внесена в Хасковския административен съд, откъдето в срок до месец трябва да се произнесат по жалбата на кмета Георги Иванов срещу  забраненото от общинските съветници поставяне на скоби на коли просрочили времето за паркиране в Синя зона.

„ВАС отряза Монолит за 10-те милиона“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Върховен административен съд е прекратил делото по жалба на фирмата срещу решението за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка предмет „Подобряване на парковата среда и пешеходните зони за за архитектурна среда в Хасково“. Жалбата е просрочена и не подлежи на разглеждане, се казва още в становището на ВАС, цитирано от Новинар.

„Иван Петров съди Яне за 100 000 лева“ – заглавие над главата на вестника. Две дела за клевета, всяко с иск от по 50 000 лева е завел депутатът от ГЕРБ срещу лидера на РЗС Яне Янев. Исковете, заведени в Софийски градски съд са за публикации в столичен седмичник. Ако спечеля ще даря парите, казва депутатът.

„Японското земетресение регистрирано и в Димитровград“
– водещо заглавие от втора страница на Новинар. Трусът с магнитуд 9 по скалата на Рихтер и последвалите го афтършокове са отчетени и от местната сеизмологична станция. От началото на годината тя е засякла над 300 земетресения, повечето от които твърде леки, за да бъдат усетени от хората.

„Кампанията срещу мен е тенденциозна поръчка“ – това казва в интервю пред Новинар Росен Русев – председател на Окръжен съд Хасково. Пред вестника той коментрира обвиненията, че е създал“взвод от екдзекутори“ – т.е съдии които решават делата под негово влияние, както и твърденията, че е ползвал служебния автомобил на съда за лични цели.

„Заради калищата носят на ръце деца до школски автобус“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. В най-близкото до Хасково село – Стамболийски няма улици, хората газят кал и прах, пише вестникът. Близо 560 хиляди лева са необходими за ремонт на пътищата в селото, твърди кметът Славчо Стефанов. Пари обаче няма. Дори количествено-стойностната сметка на ремонтите е направена с пари събрани на доброволни начала от хората в Стамболийски.

„Хасковлийка плаща на адвокат, делото не върви заради пропуски“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Жалба за несвършена работа срещу адвокат Неделяка Маркова е депозирала в адвокатската колегия Радина Янчева. Оказало, че че тя не е първата която се жалва от юристката, чието дежурно оправдание било, че клиентите й не са й платили хонорар. Радина обаче е платила нейния. Но сега, за да се гледа делото й ще трябва да плати още един – на нов адвокат, отбелязва Марица.

„Кметът впрегна Екопрогрес да мъкне фиданки към дома му“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Камион на общинското предприятие бил засечен вчера към 14 часа на пътя до къщата на кмета край язовир Клокотница, видял е репортер на изданието.

„Без синя зона по булевардите“ – заглавие от първа страница на Марица. Предложението е на съветническата група на ГЕРБ и е залегнало в проекто-наредбата за нова Синя зона. Там цената от левче за час паркиране се запазва, но се въвежда и кратковременен престой  – до 30 минути, който ще струва 50 стотинки. Целият проект е публикуван на сайта www.haskovo.bg. Създателите му твърдят, че са отворени за всички предложения на граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
салабашев
салабашев
17.03.2011 16:02 16:02

до 30 мин 50 ст след 30 51 и т н всяко нещо което се усложнява води до бъркотия и безредия правилата трябва да са кратки ясни и точни антон ирена и локум сербес герб буюк ефенди трябва повече да мислят преди да се перчат на пресконференциите

салабашев
салабашев
17.03.2011 16:10 16:10

иван щял да дари парите от спечеленото дело това е кьорфишек това не му е в кръвта поп и полицай никога не дава той само получава господи докъде я докарахме иван петров депутат българиьо мила земя на героиприключи твоя възход

Back to top button