Преса

Преглед на печата – 18 март

Преса„ДПС предлага Мехмед Атаман за шеф на тролеите, той не ще“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Сигурно няма да съм аз, но ще предложим човек, заявява пред вестника областният лидер на движението.

„Обещаваш стадион – ставаш кмет на Хасково“, е другото чело от първа страница с пренос на пета. В година на избори какво ли пак ще ни излъжат за спортните бази, пише в подзаглавието на материала.

„ХАС: ГЕРБ да напусне офиса“, също дописка от челната страница на вестника. Договорът между ГЕРБ и Общината е прекратен законосъобразно, това реши Хасковският административен съд. В мотивите на магистратите се споменава, че Законът за общинска собственост регламентира реда на сключване на договори и в този случай разпоредбите не са нарушени, а кметът Георги Иванов е имал право да откаже удължаване на контракта.

„Зърнопроизводители вадят комбайни на протест“, информация също от първа страница. Над 100 машини – комбайни и трактори, ще преминат в понеделник по хасковски булеварди.

„Картофите рекордно скъпи, внасяме ги от Франция“, заглавието е водещо за втора страница. 1,60 лв. стигна килограмът на най-купуваната стока на пазара, търговците се жалват от ниски обороти.

„Отварят с тирбушон и най-сигурните врати“, челен материал на трета страница. Ръст на домовите кражби отчитат о полицията.

„Разчистват костите край „Хисаря“
, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. От Агенцията по храните са разпоредили и проверка на месопреработвателните фирми и складове в общината, за да се види дали има несъответствие между количеството кости, които производителите трябва да транспортират до екарисаж, и продаденото от тях месо.

„Мърфи с нов сом, гласи го за оставката на д-р Милчев“, четем още на първа страница. Сталевският кмет Панчо Панушев – Мърфи се заканва пред вестника, че постоянно ще хваща големи сомове, докато шефът на ИАРА не си подаде оставката, защото го изиграл.

„Кметът Иванов се отказа да оспорва бюджетна“, водещ материал на втора страница. Няма смисъл да си хабя излишно нервите, нека председателят на ОбС да търси пари и да се оправя, коментира пред изданието хасковският градоначалник.

„Местят „Райна Княгиня“ в „Алеко“, пише още „Новинар“. Професионалните гимназии по туризъм „Александър Паскалев и по лека промишленост „Райна Княгиня“, които са в една и съща сграда с отделни входове, да бъдат разделени, предлага в докладна записка градоначалникът Георги Иванов. Докладната ще се гледа на сесията идния петък.

„Темида нищи вътрешния ред в ОД „Земеделие“, четем още на трета страница. Хасковският административен съд е изискал вчера документи от Областна служба „Земеделие“ за организацията на вътрешния ред в дирекцията. Това е станало на заседание по жалбата на Валентина Делчева срещу дисциплинарното й уволнение на 25 ноември 2010 година.

„Дефицитна ваксина идва в края на март“, „Ушни марки лишават  животновъди от субсидии“, „Шофьор крие дрога в седалка“
– всичко това – в  днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
поризводител от региона
поризводител от региона
18.03.2011 11:57 11:57

г-н Петров , не допускайте това протеже на министър Найденов да разиграва театри.Къде е бил той като н-к ДВСК през последните 2-3 год.за да не допусне добива на нелегално месо и изхвърляне на кости в района.По кадрите се вижда че има много стари кости.Явно се използва момента на заболяването на д-р Читов , за да гради рейтинг пред обществото и власт имащите имащи отношение за новоназначенията в новата структура на ОДБХ към която д-р Вълчанов има апетит и благословия на зем.минист.Всички преработвателни предприятия са рекетирани в района с големи суми под проформа на консултански ,проектански и др.услуги, но се страхуват да си признаят .Платили са му с хиляди лева чрез Пламен Пеков ,под форма на проекти,хиг.практики и хасепси.Всичко това може дасе провери.Ако документите не са минали през Пламен, регистрация през крив макарон.Уволнената докторица от Св-град също е принуждавана да рекетира в негова полза ,а след това в скалъпена история за 100 лв.уволнена.Представете си само ако тя проговори тъй като няма какво да губи.

Back to top button