Преса

Преглед на печата – 21 март

Преса„На тезгяха – национална светиня“ – с това заглавие открива броя си „Новинар юг“.  Става дума за паметника на 10-ти Родопски полк, който попада в отредения за продажба военен имот до ДНА. Запасните офицери в Хасково искат гаранции, че светинята ще бъде запазена, без значение кой ще бъде новият собственик и какви ще са намеренията му.

„Регионът на ръба със запасите от кръв“ – пише още вестникът на първата си страница, цитирайки д-р Анна Димова, началник на центъра по трансфузионна хематология към областната болница. Докато кръводарителите намалят, цената на 450 милилитра кръв на черно достига 70-100 лева, отбелязва Новинар.

„5 дни след пиратските лодки вадят 150 метра мрежи“
– водещо заглавие от втора страница на вестника. Охраната на язовир Тракиец и рибарис е обвиняват взаимно в постановка, от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са пас, допълва изданието.

„Маскиран ограби баба с взлом“ – водещо заглавие от трета страница. Престъпникът разбил вратата на 79-годишната жена и след заплаха й отмъкнал 140 лева и златна монета.

„Грандовете“ съдии в „Танцувай с мен-3“
– водещо заглавие на развлекателнатас траница на Новинар. Хасковлиите Павлина Бончева и Николай Манолов получили поканата докато били в турския „Денсинг старс“.

„При действащ договор обявяват нова поръчка за боклука в Димитровград“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Съобщението е излязло в „Държавен вестник“ на 7 февруари. Стойността на поръчката, според Марица е 13 милиона лева, а обявяването  й е 2 години преди изтичането на настоящия договор за сметопочистване на Димитровград.

„Шофьор на нелегално такси вози пътници без книжка“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Нарушителят е заловен при съвместна проверка на КАТ и Автомобилната администрация.

„2-годишният Христо от Меричлери в неизвестност от 5 дни“ – съобщава Марица от криминалната си страница. От полицията работят по няколко версии по изчезването на детето, чиято майка е в Меричлери.

„Кметска кариера работи извън периметъра“
– така е озаглавена „Темата на броя“ в Марица. Става дума за кариерата край село Крепост, чийто съсобственик според вестника е синът на хасковския кмет Георги Иванов  – Станислав. От публикацията става ясно, че кариерата все пак има разрешение за това.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button