Преса

Преглед на печата – 23 март

Преса„Рецидивист смля патрулка, рани двама униформени“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Шофьорът на БМВ предизвикало катастрофа с полицйски автомобил, при която бяха ранени двама сружители на реда, не е имал шофьорска книжка. В бясно движещата се кола пък освен него се возили съпругата му и 4 деца, уточнява вестникът.

Обявеното от кмета на Хасково Георги Иванов намерение да се кандидатира за четвърти мандат също е намерило място на първа страница. Там е и дописката за вдигнатия от Апелативен съд запор на сметките на общината, наложен от една от двете строителни фирми. Казусът с другата фирма е върнат на Окръжен съд.

„Дървото с парад за празника“ – заглавие на дописка от втора страница. Парад на професиите организира училището, носещо името на цар Иван Асен II за патронния си празник, отбелязан вчера.

„Втора профи майка прие дете от дом „Надежда“
– още едно заглавие от втора страница на изданието. 47-годишната Дарина Димитрова е вторият професионален приемен родител в общината. Тя ще се грижи за 6-годишно момиченце от дома, за което ще получава 130% от минималната работна заплата или 312 лева.

„Мехмед ще коли крави за 500 хиляди лева“ – заглавие на разработка от страница 6 на Новинар. Мехмед Расим е сред най-големите животновъди в село Войводово. Човекът признава, че заради бъркотиите с кандидатстване за субсидии и замръзените средства по някои програми е на път да ликвидира фермата си. В неговата ситуация са още много фермери.

„Адвокат Дамянов навършва 80, стаж 51 – години“ – водещо заглавие от последна страница на Новинар. Известният хасковски юрист Владимир Данянов празнува юбилей днес. През 51-годишната си кариера той е изгледал над 20 000 дела. Заради неподправеното си, открито държание той печели симпатиите на хора от различни възрасти и прослойки, пише вестникът.

„20 хиляди хасковлии въстанаха срещу монополите“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Това е броят на жителите на областта подписали се в гражданската инициатива срещу своеволията на мобилните, електро и ВиК оператори. 700 хиляди души пък са подкрепили инициативата в национален мащаб. От дружеството инициатор на подписката настояват техен човек да присъства на заседанията на Държавната комисия по водно и електрорегулиране, когато се формират цените, пише още вестникът.

„1 милион евро за терен край Хасково“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Става дума за промишлен терен с площ малко под 10 000 квадратни метра. Високата цена се обяснява с минаването наблизо на пътя към граничен пункт Маказа.

„Вълка взе боклука на Хасково?“ – заглавие с въпросителен знак от трета страница на вестника. По информация на изданието столичната фирма „Грийн партнър БКС“ е класирана на първо място в конкурса за избор на фирма, която да чисти Хасково в следващите 5 години. Според  Марица фирмата победител е близка до софийския бизнесмен Румен Гайтански Вълка.

„В Стамболийски строят луксозни къщи на кални сокаци“ – заглавие от пета страница на Марица. Селото е сред най-предпочитаните за строителство, а цените на имотите са почти като в Хасково. Проблемът обаче е че няма пари за ремонт на улиците, които са разбити и потънали в кал. „Не сме видели лев от общината от години, всичко се прави с дарения, дори разширението на гробището“, твърдят жители на Стамболийски, цитирани от Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button