Преса

Преглед на печата – 29 март

Преса„Темида пред фалит от промяна в НПК“  с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. Законодателна промяна задължава съда да превежда папки с дела на арабски , китайски и персийски, пише изданието, уточнявайки че новото изискване ще се отрази  пагубно на бюджетите на пограничните съдилища, какъвто е Районен съд Свиленград.

„Облагородяват Хасково с банкови кредити“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Проектът за 10 милиона лева, с които се облагородява градската среда продължава да се изпълнява, въпреки блокираните сметки на общината. В момента някои от фирмите изпълнителки се разплащат с банкови кредити.

„МВР Хасково слухтяло 114 пъти по-малко“ – заглавие над главата на изданието. Със 114 по-малко са издадените от Окръжен съд Хасково разрешителни за ползване на специални разузнавателни средства за 2010 година в сравнение с 2009. Данните са от отчетния доклад на съдилището.

„Иван Петров: Взехме от кмета дадохме на полицията“ – анонс от първа страница на Новинар. Цитира се изказване на депутата от ГАРБ направено вчера пред журналисти, касаещо отпадналото задължение да се иска разрешение от общината за шумни тържества продължаващи след 22,30 вечерта.

„Сър Мелвин от Черепово: 50 години назад и встрани сте“- под това заглавие вестникът публикува материал за  англичанина Мелвин Лейкин, който живее в  село Черепово и макар да смята че животът там изостава с 50 години от този в английските села, не смята да се връща в родината си.

„Масивна стена на  тютюнев склад ще рухне върху минувачи“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Оградата  се намира на хасковската улица „Средна гора“, а покрай нея ежедневно минават десетки деца на път към съседните спортни зали „Юнак“ и „Спартак“.

„Храни с изтекъл срок на годност пробутват на хасковлии в хипермаркети“ – водещо заглавие на втора страница на вестника. Големият проблем на клиентите обаче, е че институциите, които трябва да вземат отношение по въпроса не могат да бъдат открити.

„Около 400 лева за абитуриентски тоалет“ – заглавие от втора страница на вестника. Голямото пазаруване около баловете вече е в разгара си. Тоалетите и за момичетата и за момчетата са между 250 и 350 лева. С обувките цената стига 400.

Пресконференцията на ГЕРБ дадена вчера е отразена на цялата 4 страница. Заглавието е: „12 години стигат, кметът е неадекватен“.

„Обвиняваме се безсмислено, това е пагубно за нацията“ – под това заглавие Марица публикува интервю с Борислав Александров, главен съдийски методист към Българския футболен съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
30.03.2011 12:52 12:52

такива стоки ще ни продават докато продължават да слагат печата за срок на годност върху етикета на кофичката с мляко например.двата надписа са един върху друг и трябва да си носим лупа за да ги разчитаме. И погледнете какво правят в магазините отпред са стоките с изтекъл срок отзад са тези в срока и като започнеш да ги търсиш започват да те гледат накриво.

вая
вая
30.03.2011 13:06 13:06

и просто се чудя защо от хипермаркетите ни вземат за балъци с тези листовки, които разпространяват. Та не виждаме ли че стоките в тях са некацествени и че има предварително завишаване на цените, за да се намалят после. И с хранителните стоки правят същото като с промишлените. Надуват цената и после я връщат на нормалната дори над нея и пак е намалена. Как може в „Кауфладн“ да се продава захар по 2 лева – тази в книжните пакети, която е била на влага и е станала твърд като камък калъп.Трябва ли допълнително да се налага да я смилам?
Пък нашия любим премиер с тези картофи направо се изложи. То бива бива, ама това вече беше извън всякакво чувство за мярка. Едно време Мария Антоанета е казала като и съобщили, че хората нямат хляб да се хранели с пасти. Преди години един управния от висш ранг от Хасково като му се оплакаха, че водата в Хасково се влошила и че е неправилно хубавата воде да се отклонява за пивоварната се изцепи, че трябвало да пием бира. Сега пък трябва да си садим и картофи, а не да сеем както се каза.
Така, че научихме ли нещо ново ? Пък се чудим защо сме на това положение.Предлагам вместо да се занимават с кадруване тук и там и да създават отношения в различните институции отговорните другари и господа да оправят по най- бързия начин дребните за тях проблеми, но съвсем не дребни за обикновените хора. Защото народа ясно го е казал и не безз основание, че дребните камъчета обръщат колата.И да не ни разправят кой каква реколта от круши, сливи или незнам какво си изкарал, да не се гордеем, че откриваме ракиджийници и сме засадили някакво дърво пред някаква църква. Има и по- важни въпроси . Затова подкрепям всички младежи които вече явно надигат глас. И им казвам , че само вие нашите деца ще трябва да се организирате и да оправите нещата. Ние възрастните с млади сърца ще ви подкрепим.Вземете се в ръцете, знаете как , ходите по све4та, виждате нещата, организирайте се, давайте предложения, действувайте, искайте, настоявайте, защото вие ще живеете в тази държава, която трябва да я има. И ще живеете така както сами си я направите, а не както ние и поколението преди нас ви я оставяме. А когато вие младите сте добре и ние ще сме добре.

Back to top button