Преса

Преглед на печата – 31 март

Преса„Наплив за държавна служба, пращат пенсионерите в почивка“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Лекари, медицински сестри и учители масово работят след 60-63 години.

„Чудо! Агнешкото поевтинява за Великден“, е другото чело от първа страница. Месото не се купува и сваляме цените, надяваме се празникът да вдигне оборотите, казват търговците.

„Изпитват рота HELBROC“, дописка също от първа страница на вестника. Сертификация на хасковската рота, която ще участва в многонационална бойна група „Хелброк“ в рамките на Европейския съюз, приключва днес с учение на полигона край село Добрич.

„2 000  фирми си намалиха данъка“, четем на втора страница. Те ще платят по-малко корпоративни данъци тази година, тъй като са подали годишната си декларация по интернет.

„Посрещат китайския посланик в Димитровград“, съобщава изданието. Освен с ръководството на Общината, Гуо Йеджоу ще се срещне и с представители на бизнеса.

„Тотю Младенов се среща с работодатели и синдикати“
, пише още „Марица“. Министърът ще дискутира днес в Хасково социалната политика в областта с директори на социалните служби, НОИ, представители на синдикати и работодателски организации.

„3 в 1 бутане в Ставри Димитрово“
, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. ДНСК емна имота на емигрирал митничар, безработен – сиромашката си вила, Парко Паришев – оранжерията си.

„Граничари на сбор във Вълче поле“, дописка също от челната страница на вестника. Бивши граничари от цялата страна ще се съберат днес в любимешкото село, за да се поклонят пред паметника на трима техни колеги, загинали през 1952 година.

„Република“ бълва гръцки цигари менте“
, заглавието е водещо за втора страница. Махленските папироси правени уж за безмитни магазини, баркодът им е швейцарско-лихтенщайнски.

„Боклукът пред Темида днес“
, е акцентът на трета страница. Хасковският административен съд разглежда жалбата на кмета Георги Иванов срещу намалената наполовина от ОбС такса смет.

„Глоби и за родителите, ако вкарат децата си в заведения за пушачи“, четем още в броя. От отдела за контрол на тютюнопушенето в Регионалната здравна инспекция предупреждават, че придружителите на непълнолетни ще отнасят глоби заедно с управителя на заведението, ако инспекторите хванат лица под 18 години на места за пушачи.

И няколко криминални заглавия в броя: „Обраха вила край „Бадема“, „Крадци блъснаха открадната лада“, „Иззеха безакцизни цигари“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button