Преса

Преглед на печата – 1 април

Преса„Уникална статуетка за музея“  – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Фигурата на гръцки воин е сред 154-те предмета, иззети от иманяри, казва пред вестника историкът Ирко Петров. Датировката на предмета е от третата четвърт на шести век преди Христа. Подобна цеността досега не е намирана по нашите земи, твърдят специалистите. Не е ясно обаче, къде точно в хасковско е открита статуетката, тъй като най-напред тя е попаднала в ръцете на иманяри.

„Направи си сам в синята зона“ – заглавие придружено със снмка над главата на вестника, посветено на откритите вчера фалшиви годишни стикери за паркиране.  От
400 до 3 000 леа глоба ще отнесат шофьорите на ауди и БМВ заловени да ползват ментетата. И двата случая са предадени на Икономическа полиция.

„Хасковската рота се стяга за Либия“ – още един анонс със снимка на първа страница на Новинар. „Имаме готовност, но ще се включим само по заповед на ЕС.
По всяко време може да ни викнат, било то в Либия или Афганистан. Нивото на подготовката ни е много добро“, заявил е вчера Христо Василев, командир на
механизираната рота в поделение 52740, цитиран от вестника. Хасковска рота е била похвалена и от гостуващия командир на Хелброк – генерал Христос Кавадис.

„Социалният министър: Фирми в региона бавят заплати за 150 000 лева“ – заглавие на материал посетен на вчерашното посещение на Тотю Младенов в Хасково.
Длъжниците са изблроени поименно, а министърът обещава масирани провеки  за елиминиране на сивия сектор.

„Фирма на кметски син дължи 65 000 лева за заплати“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“.  Справка на вестника направена в системите за фирмено разузнаване показала, че фирма, чийто съсобственик е Станислав Иванов, син на кмета на Хасково – Георги Иванов дължи крупната сума за възнаграждения на служителите. Вчера фирмата бе сред споменатите като най-големи длъжници в региона от социалния министър Тотю Младенов.

„Хасковският административен съд върна жалбата на кмета за такса смет“ – водещо заглавие от втора страница на изданието.  Георги Иванов е атакувал конкретни точки от гласуваната наредба за намаляне на такса смет близо два пъти, а иска цялостната й отмяна. Така магистратите са мотивирали върнатата за прецезиране жалба.

„Болница надвиши лимита с 400 000 лева“
– още едно заглавие от втора страница на Марица. Преразходът е отбелязала димитровградската болница за първото тримесечие на тази година. От лечебното заведение настояват за спешни преговори със Здравната каса за увеличаване на отпусканите оттам пари за болницата. В противен случай бъдещето й е заложено на карта, казва управителят д-р Здравко Наков. Общинските съветници в града са упълномощили кметът Стефан Димитров да преговаря с касата.

„Подготвя ли Стефан Димитров служебна победа за „Нео Титан?“ – заглавие с въпросителен на обширна разработка на страница 5. В публикацията се изказва предположение, че кметът на Димитровград ще избърза с процедура за възлагане на нова  обществена поръчка за сметопочистване, за да облагодетелства настоящата фирма по чистотата за по-дълъг период от време. Самият Димитров, какво и представители на общината не са потърсени за коментар. Вестникът само излага собствена хипотеза за евентуалния им отговор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button