Преса

Преглед на печата – 4 април

Преса„Поляновец половин век с диагноза „пътник“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Смес от ракия, вино, мед, компот, брашно от яйчни черупки с мед и масло крепи 80-годишния Димитър Пъневски, обяснява изданието в подзаглавие.

„Бомба“ за 720 в зала „Дружба“, е друго от челните заглавия от първа страница с пренос на трета. Версиите: заплахата е заради загубен залог, проверяват се и конкуренти на Федерацията по свободни боеве за аматьори.

„Търговец олекна с 2 бона за 100 яйца“, също дописка от водещата страница на вестника. Месарските магазини засега са изрядни, отчитат от Областната дирекция по безопасност на храните.

„Хасково се чисти в събота“,
четем още в броя. Общината организира пролетно почистване на града на 9 април. В него могат да се включат всички граждани, фирми и организации.

„Соларни пътни знаци за 7 бона в Димитровград“
, информация от втора страница. Знаците със светодиодно осветление ще бъдат поставени на рискови зони в града. За целта от общинския бюджет са отпуснати 7060 лева.

И едно спортно заглавие в броя: „Хасковлия стана втори на източноевропейското по карт“. Мартин Бакърджиев победи в националния шампионат, Симеон Симеонов е №2.

„Интриги и клиентелизъм тресат „Атака“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Амбицията на лидерката Д. Димитрова да стъкми удобна на хасковския кмет листа, в основата на скандалите, е допълнението в подзаглавието.

„Държавата на съд при отказ за лечение“
, е другото чело от първа страница. Не може да не се окаже помощ дори на неосигурените, казват от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

„ВАС: В Митница Свиленград уволняват без мотиви“, четем още на водещата страница. Бившият митничар Атанас Стефанов бе възстановен на работна в митницата, след като Върховният административен съд  отмени акта за неговото съкращаване, допълва вестникът.

„В Харманли училищата пропищяха от висока такса смет“, пише „Марица“. В протестно писмо до председателя на местния парламент Пламен Делчев и комисиите в ОбС, те настояват налогът им да бъде значително намален.

„ДНСК погва общините за забавени строителни разрешителни“
, заглавието е челно за втора страница. Никой не знае колко са прашасалите от години документи в Хасково, не дават информация дори на съветници, е допълнението в материала.

„4-ма кандидати за шеф в Бежанския център
– дописа с адрес Свиленград. И още две от Димитровград: „Без такси за детските атракциони“ и „Икона закриля Центъра за обществена подкрепа“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button