Преса

Преглед на печата – 6 април

Преса„Кметът Иванов: Заключвам, да дойдат еврокомисарите“ – водещо заглавие от днешния брой на „Новинар Юг“. Съдебната система разката майката на местната власт, констатира хасковският градоначалник, пише в подзаглавието.

„Ковчег, бебе, ковчег“, е другото водещо заглавие от първа страница, което звучи доста стряскащо. На двама покойници в областта – по едно новородено. По последни данни Хасковско е намаляло с 35 448 човека.

„Областният праща Инспекцията по труда в кметството“, четем на втора сипаница. Наредих  на Инспекцията да провери правомерно ли е ли е излизането на всички служители в платен или неплатен отпуск, коментира пред вестника Румен Данев.

„Кадир от Козлец на съд за джихад в петък“
, водещ материал от трета страница. 52-годишният търговец на текстил обвинен в престъпления против държавата и насаждане на религиозна омраза.

„НАП иска отчет за заеми над 10 бона“, дописка също от трета страница. До 2 май заемите между физически лица над 10 000 лева трябва задължително да бъдат вписани в годишната данъчна декларация.

И едно спортно заглавие в броя: „Търсят новия Домовчийски от утре в Хасково“. Осем отбора ще се включат в двудневния турнир по футбол в зала „Спартак“, допълва изданието.

И другият местен всекидневник „Хасковска Марица“ акцентира на затварянето на Общината от кмета Георги Иванов: „Хасково в безвластие“, е водещото заглавие в броя. Към него има и две подзаглавия: „В отпуск ли е кметът и кой го замества, се питат в областната управа“ и „Общината да не е кръчма, за да затвори, коментира депутатът Иван Петров“.

„МРРБ: Възможни са глоби от ЕК за пречиствателната“, дописка от първа страница на „Марица“. Противоречията и различните несъответствия в предложения договор между Общината и ВиК за пречиствателната станция могат да доведат до финансова корекция от страна на ЕК, независимо че обектът е в експлоатация.

„До 15 май се отчитат млечни квоти без глоби“, четем още на челната страница на вестника. До този срок млекопроизводителите, които притежават  индивидуални квоти за директни продажби и доставки, както и одобрените изкупвачи, са задължени да подадат годишните си декларации, напомнят пред изданието от Разплащателната агенция.

„Златния гьол “ остава до юни“, е акцентният материал на трета страница. Европейската комисия задължила страната още три месеца да поддържа контрола на границата.

„62 опита за контрабанден внос осуетиха митничари“, четем също на трета страница. 6 624 кутии контрабандни цигари задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево в рамките на няколко дни.

„Гробището в Тополовград – фул, искат ново“, „Укрепиха сцената в Любимец, „Таборът“ стигна Димитровград“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button