Преса

Преглед на печата – 8 април

Вестниците в Хасково„Ваня от Бисер започна работа”. Единствената жена с присадено сърце в региона вече работи като библиотекар и читалищен секретар в родното си село. С тази добра новина открива броя си „Хасковска Марица”. На Гергьовден преди четири години Ваня Килова получи новото сърце и шанс за живот. Оттогава-насам 45-годишната жена многократно е декларирала желанието си да работи и да е полезна на себе си и семейството си, но бюрократични спънки пречеха на потенциалните й работодатели. Сега Килова получава първи шанс от 11 години насам да бъде пълноправен член на обществото.

„Баба Мата си чака 3 милиона лева от Хасково” – заглавие над главата на Марица. В публикацията се разказва за 80-годишната Мата Папратилова, която официално е собственик на фирмата запорирала сметките на община Хасково, заради дълг от над 3 милиона лева.


„Сбъркана карта затрива единствената ферма за бизони у нас”
– водещо заглавие от първа страница на вестника. Заради чиновническо недоглеждане, фермата на Илиян Василев, където се отглеждат над 200 бизона, я няма на картите на земеделското министерство, въпреки че собственикът й е напълно изряден. Най-вероятно фермата на Василев не е единствената „изчезнала” в региона, пише изданието.

„3,60 лева за кубик вода били социално поносими” – водещо заглавие от втора страница на Марица. Това са заявили експерти на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Очаква се най-напред водата да поскъпне от 1,27 лева за кубик на 1,55 лева без ДДС в Димитровград, заради пускането на новата пречиствателна станция.


„АПИ дава 800 000 лева за околовръстното, обещава още 4 милиона”
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар юг.” Община Димитровград ще получи първия транш от средствата за ремонт на околовръстния панорамен път. Договорката е постигната преди ден на среща между кмета Стефан Димитров и представители на Агенция „Пътна инфраструктура”. Общо 4 милиона лева е предвидила държавата за ремонт на разбития път.


„554 неосигурени вътрят болницата с 262 000 лева”
– водещо заглавие от първа страница на вестника. Това е броят на преминалите през хасковската болница пациенти без здравни осигуровки от 1 януари 2010 година досега. Повечето от тях са постъпвали в Спешно отделение, откъдето нямат право да връщат болни, без значение на осигурителния им статус. Проблем на лечебното заведение, особено през летните месеци създавали турските гастарбайтери, които след ден-два лечение в Хасково, напускат най-често без да платят.


„Областната болница чака 4,5 милиона лева от Здравното министерство”
– пише още вестникът. 2 милиона от парите ще са за неотложни ремонти на АГО и нервно отделение. С останалите 2,5 милиона лева ще се покрият задълженията към доставчиците на лекарства и консумативи.


„На тезгяха 15 дка в Баните за 360 000 лева”
– анонс от първа страница в Новинар. Имотите са 3, всеки с първоначална цена от 120 000 лева. Офертите се отварят днес от частен съдебен изпълнител.

„Японското цунами свали цените на скрапа” – още едно заглавие от първа страница на изданието. С 10-15% са паднали цените на цветните метали, твърди собственик на фирма за изкупуването им, цитиран от Новинар. Причината според него е сривът на борсите, дошъл след бедствието в Япония.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button