Преса

Преглед на печата – 19 април

Преса„Медицинският тръгва наесен. Всичко е в  ръцете на министър Сергей Игнатов и депутатът Фани Христова“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Националната агенция за оценяване и акредитация е дала старт на процедура по откриване на филиал за обучение на медицински кадри в Хасково. Вече има решение във филиала да се обучават 200 сестри и 120 акушерки през следващите 4 години. „Амбицията ни е преди лятната ваканция, разкриването на учебното заведение да бъде гласувано в Народното събрание“, твърди депутат от ГЕРБ Христова, цитирана от вестника. 

„1 400 пехотинци и 500 танка за Първанов на Корен“ – анонс над главата на вестника. Най-голямото  за година  учение на полигона започна в събота, очаква се днес то да бъде посетено от държавния глава. Пред него ще бъде разигран сценарий,  според който страната ни е нападната. В отбранителната операция „Съюзна сила 2011″ участват пехотинци от Хасково и Стара Загора, артилеристи от Асеновград, танкисти от Сливен и Ямбол, химици от София и пловдивски командоси. Планиращ учението е командващият Сухопътните войски ген. Стефан Василев, ръководител на бойните действия – първият му заместник ген. Нейко Ненов.

„Хубавите яйца – забранени на пазара“ – Продажбата на домашни яйца е забранена, тъй като производителите нямат разрешение за търговия. Това предупреждават в навечерието н Великден от новата Агенция по храните. Заради страха от глоби и проверки производителите на домашни яйца вече снабдят само познати, по поръчка. Между 18 и 20 стотинки на брой струва продукцията им. Яйцата в магазините са  по 22 стотинки.

„Спипаха половин тон джигер в автобус“ – пише още Новинар. Нелегален износ на месо за Турция с пътнически автобус са предотвратили преди дни служителите от Областната дирекция по безопасност на храните, информирал вчера временният шеф д-р Христо Вълчанов. В рейса, пътуващ за Одрин инспекторите открили 580 килограма пресен дроб и 280 кг телешко филе без необходимите документи за произход и разрешение за износ.

„Свалят цената на зеления ток“ – още дно заглавие от първа страница на изданието. Потребителите обаче няма да го усетят в сметките си, предупреждава депутатът Делян Добрев.

„Намериха мъртъв хасковски футболист в Хасково“ – заглавие от първа страница на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Мъртъв в хотелската си стая е открит 31-годишният Радослав Терзиев  – Ханков, бивш футболист на „Хасково“. Младият мъж бил в Италия на екскурзия със свои състуденит от УНСС. Причината за смъртта му не се споменава.

„Ваксинират извънредно срещу детски паралич“ – пише вестникът на втора страница. Кампанията на Здравното министерство започва утре и ще обхване деца на възраст от 7 месеца до 13 години с пропуски в имунизациите.

 Пиянският скандал довел до смъртта на 52-годишен мъж в село Лозен е водещ за криминалната страница на Марица.

„Отварят Медицинския колеж  през септември“ – под това заглавие вестникът публикува материал за възможността от тази есен закритото преди няколко години учебно заведение пак да отвори врати. Обещанието е на местните депутати от ГЕРБ.

„Социални бунтове, а не революции, тресат арабския свят“ – под това заглавие Марица публикува любопитно интервю с дипломата и арабист Киряк Цонев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button