Преса

Преглед на печата – 27 април

Преса„Черна дупка погълна Великден“– с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“.  Публикацията съдържа хронология на събитията около трагедията в Симеоновград, където навръх празника загинаха шестима младежи. Протест срещу липсата на средства за цялостен ремонт на разбитите пътища, в и около града, готвят съгражданите на загиналите деца. Вестникът публикува и трогателна снимка на майката на оцелялата Мария-Луиза, която плаче пред некролозите на мъртвите й приятели. 

„ЖП рейсовете отказаха превозвач“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Превозвач по линия Димитровград – Крум – Ябълково – Сталево – Скобелево спира да пътува до пускането на скоростната жп линия. Причината е, че автобусите на БДЖ, който врменно извозват пътници предлагат превоз на по-ниска цена.

„Хасково домакин на две олимпиади“, пише още в днешния Новинар. Национална олимпиада по история ще се проведе тази събота и неделя в Езиковата гимназия. Следващата седмица пък природо-математическата гимназия ще е домакин на националната олимпиада по информатика, на нея ще бъде формиран националния отбор на България.

„Любимчани крадат камбана в Гръцко“ – криминално заглавие на Новинар. Позовавайки се на свои източници вестникът разказва за трима жители на Любимец, осъдени, всеки на по година затвор, за кражба на църковна камбана от село Неа Виса.

„Старица убита след блудство“ – още едно криминално заглавие от вестника. 78-годишната жена е намерена мъртва в дома си в село Корен. Убиецът се издирва.

„Всяко училище с психолог“ – това обещава заместник министърът на образованието Милена Дамянова, която вчера бе в Димитровград. В повечето училища в момента психолози няма, а ролята им се изпълнява от недобре подготвени учители.

„45 хиляди фантоми избират властта“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“ По данни от приключилото наскоро преброяване жителите на областта, навършили 18 години са 203  хиляди. Според избирателните списъци на ЦИК обаче с право на глас са 249 хиляди души.  Разликата в двете цифри дава броя на фантомите, които в национален план са 1/7 от всички гласоподаветали.

„Симеоновград готви  бунт срещу бюрокрацията“ – заглавие от първа страница на вестника. Причаната за бунта са разбитите улици, допринесли за Великденската трагедия. Местната и централната власт от години си разменят писма, финансиране за ремонти и реална работа до момента няма.

„Кметът иска да пусне „Грийн партнърс“ веднага, Комисията за защита на конкуренцията не дава“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Фирмата спечелила конкурса за сметопочистване на хасково не може да започне да изпълнява задълженията си, тъй като изпълнението на договора е замразено от КЗК, пише вестникът. До там сес тигна след жалба на другата фирма участвала в търга за обществена поръчка  – „Титан АС“.

Фоторепортаж за опасните рушащи се сгради в Хасково
публикува вестникът на 5 страница. Тромава административна процедура пречи на бързото им събаряне. Факт, който може да доведе до жертви, отбелязва Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button