Преса

Преглед на печата – 4 май

Преса„Хасковлия с книжка за мотор още от утробата на майка си“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Системата тотално бърка Владко Вълков, издават му изпълнителен лист с грешно ЕГН.

„Тарикати с полицейски стикери затапват „Лебеда“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Безразборно паркиране влудява живеещи в пресечките до ОДП, няма файда от жалбите им.

„Благотворителен концерт за Ирина Мишонова“, е дописката с адрес Димитровград. На 5 май  Натали Петрова и Емануела Димитрова, ученици от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ и СОУ „Любен Каравелов“ организират благотворителен концерт в подкрепа на Ирина Мишонова. Точно преди една година момичето попадна в тежка автомобилна катастрофа, вследствие на което е в будна кома.

„Езиковата в Хасково с трима лауреати от олимпиада по английски“, информация също от водещата страница на вестника. 8-класникът Борис Костадинов и 10-класничката Михаела Панайотова завоюваха втори места на Националната олимпиада по английски език.

„Челен удар уби шофьор, друг с опасност за живота“, водещ материал от трета страница. Неправилно изпреварване е причина за катастрофата край с. Динево, затворила за часове международния път.

На втора страница изданието цитира здравното министерство с информация, че най-лошата питейна вода е в Хасковско. Проблемът обаче не бил в в самия град, а в течащата от крановете вода в Димитровград, Меричлери, Симеоновград, Свиленград и други, цитира „Марица“ началника на отдел „Държавен здравен контрол“ в ресорното ведомство д-р Димитър Димитров.

„Правиш се на грък, пушиш без глоба“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар юг“. Подвикваш на висок глас „Ясо“, „Калимера“ и отърваваш санкция от 50 до 100 лв., е допълнението в дописката.

„Симеоновградчани с шествие срещу дупките“, четем още на първа страница. На площад „3 март“ жителите на града настояха за незабавни действия от страна на държавните институции за ремонт на пътното платно, което от години е в окаяно състояние.

„Конуш почита с плоча фронтоваците си“, пише „Новинар “ на втора страница. На 8 май – в навечерието на Деня на победата, в центъра на селото ще бъде открита паметна плоча за местните участници във втората фаза на Втората световна война.

„Събраха благотворително 2 716 лв. за Александра“, дописка с адрес Димитровград. Толкова са събраните средства от благотворителния базар, част от общинския празник „От Цветница до Великден“ и училищната акция „Лист по лист“, които ще бъдат дарени за лечението на 14-годишната Александра Атанасова, болна от муковисцидоза.

И още една информация от Димитровград: „Трима автори в битка за 3 бона“. Трима местни автори влизат в битката за общинско финансиране на печатни издания. Това са Николай Ганчев, Демир Демирев и Ангел Ников.

И едно спортно заглавие в броя: „Дани Палабойков с 3 златни перца“. Бадминтонистите обраха медалите на първенството до 11 години в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button