Преса

Преглед на печата – 5 май

Преса„Европът на съд, мерят му асфалта“ – с това  заглавие открива броя си „Новинар Юг“ днес. Претенции за количеството и качеството на работата свършена от двете строителни фирми, запорирали сметките на община Хасково, има кметът Георги Иванов. Това заяввява самият той пред вестника. „28 милиона лева е платила до момента общината на двете фирми. Асфалтовата настилка на много места обаче не е с необходимата дебелина. Съдът ще прецени, колко да се намали цената“, казва кметът. Цялото интервю с кмета ще бъде публикувано утре. 

„Разградски измамници окупират Свиленград“, пише вестникът на криминалната си страница. Измамниците пускат в  турски интернет сайтове интернет обяви от мними самотни жени. На проявилите интерес мъже е обяснявано, че жената иска да избяга в Турция, но й трябват 200 долара.  До 1 000 долара дневно достига печалбата на човек в новата престъпна схема.

„Спасиха две кучета пред „Заря““ – заглавие над главата на вестника. Бездомните животни паднали в 2-метрова шахта. След сигнал от граждани, те били спасени от екип на общински предприятие „Екопрогрес“ и пуснати на свобода в покрайнините на града, тъй като в Хасково продължава да няма приют за кучета.

„Хасковлия поема военна академия“ – пише още Новинар. Капитан първи ранг Димитър Ангелов получава днес генералските си пагони. В края на месеца хасковлията пък поема официално поста началник на военна академия „Раковски“.

„Спипаха 7 нашенци в канал за крадени коли“ – заглавие от първа страница на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Трима свиленградчани, двама харманлийци и един любимчанин са сред арестуваните за съпричастност  към канал за крадени коли. Акцията е осъществена от полицията в Бургас.

„Улиците на Симеоновград – най-надупчените в страната“, пише още  Марица на първата си страница. Повод за публикацията е протестът на жителите на малкото градче срещу липсата на средства за асфалтиране и канализация. За протеста Дарик информира подробно преди два дни.

„Бизнесът иска удължаване на срока за такса смет“ – заглавие с адрес Димитровград. Общинският съветник от ГЕРБ ще внесе докладна за нов начин на изчисляване на таксата и нов срок за плащането й.

„Дават преференциални имоти на социално слаби“ – пише вестникът на втора страница . За първи път нуждаещи се семейства от Свиленград придобиват право да купят общински терени на по-ниски цени. за да се пресекат евентуални опити за злоупотреби, ще бъде забранено имотите да се прехвърлят на трети лица.

„31 от Езиковата с „шпрах дипломи“, „Пуснат от съда нападна 2 деца за два дни“, „Кметът оправдан, Шалапатов ще обжалва“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button