Преса

Преглед на печата – 9 май

Преса„1 зъболекар на 1 270 в областта“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Лекарите 4 пъти повече от стоматолозите, сред най-държеливите сме в страната.

„Тир уби сина на Червения“, е другото чело от първа страница. Депутатът Иван Петров пристигна на мястото, 34-годишният Янко Колев влачен 20 метра.

„Преслав от ПМГ национал по информатика“, също дописка от водещата страница на вестника. Преслав Александров от тукашната Природоматематическа гимназия влезе в разширения национален отбор след олимпиадата, която се проведе в гимназията през уикенда.

„Легията отсрами войската на 6-и“
, водещ материал от втора страница. Създателите на „Раковски“ почетоха паметта на първия председател капитан Дойчин Бояджиев.

„Конуш почете с плоча 93-ма фронтоваци“, пише още „Новинар“. Паметна плоча в чест на мъжете, сражавали се на фронта във Втората световна война, откриха вчера в центъра на селото.

„Младен окончателно в ареста за убийството на баба Милка“, водещо заглавие от трета страница. Апелативният съд потвърди решението на Темида в Хасково срещу обвиняемия от Корен, той посрещна рождения си ден в килия, е допълнението към заглавието.

„40 лв. наем на държавно лозе, 6 лв. за ливада“,
с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Пускат на търг трайни насаждения, пасища и мери в цялата област.

„Осветиха параклис край Царева поляна“, също дописка от първа страница. Параклисът „Свети Георги“ в местността Гергьовденя край село Царева поляна бе тържествен осветен на храмовия празник – 6 май.

„Колоездачна обиколка за деня на Европа в Свиленград“, пише още „Марица“. 9-ото издание на пробега, минаващ през България, Гърция и Турция, събра над 150 участници.

„До 15 май отчитат млечни квоти“, съобщава изданието. Още седмица млекопроизводителите, които притежават индивидуални квоти за директни продажби и доставки, както и одобрените изкупвачи, са задължени да подадат годишните си данъчни декларации, напомнят пред вестника от Разплащателната агенция.

„Обвиненият в отвличане и изнасилване Теньо остана в ареста“, водещ материал от трета страница. Според  документите, 29-годишният хасковлия е с тежко разстройство на личността.

„Връзват с НАП и аптеките“, „Почитат с рисунки Асен Крайшников“, „Апаши с качулки обират пенсионери“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button