Преса

Преглед на печата – 11 май

Преса„Делян Добрев – кандидат за кмет на Хасково“, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Името на мажоритарно избрания народен представител от Хасково е сред най-спряганите за кандидат на ГЕРБ за кметските избори наесен, пише вестникът. Самият Добрев на този етап отрича информацията. Колегите му Иван Петров и Фани Христова пък лаконично заявяват, че кандидатът на партията още не е известен, а името му ще се знае със сигурност в понеделник. Ако Добрев реши да се кандидатира за кмет, мястото му в Парламента ще бъде заето от следващия в пропорционалната листа на партията – това е настоящият областен управител на Хасково Румен Данев. 

„Водата по-скъпа с 20 до 90 стотинки“ – пише вестникът на първата си страница. Увеличението, което ще засегне само жителите на Хасково, влиза в сила от август и е заради пускането на новата пречиствателна станция до село Стамболийски.

„Разширяват Синя зона“
– пише още Новинар. 30 нови платени места за паркиране ще бъдат разкрити в пространството зад блока до малкия зеленчуков пазар, срещу автогарата. В момента парцелът се ремонтира. Предприетата от общината мярка ще спре безконтролното паркиране, срещу което недоволстват жителите на съседния блок, констатира Новинар. Хората обаче вече ще са задължени да плащат за привилегията да паркират до дома си.

„Пак шамар за прокуратурата по делото Масларова“
– съобщава Новинар от криминалната си страница. Втори свидетел срещу бившия социален министър се отказа от показанията си. Масларова, която в момента е депутат на левицата от Хасково е обвинена в източването на над 11 милиона лева, припомня вестникът. Заради отказът на свидетели от показанията им, обаче доказването на обвинението става сложна задача за прокуратурата.

На поскъпването на водата в Хасково е посветена темата на броя над другото регионално издание „Хасковска Марица“. Минимум с 20 стотинки повече за кубик вода ще плащат хасковлии от август, заради пускането в експлоатация на пречиствателната станция.  200 милиона евро отпуска Европа на България по програми за екология, пише още Марица цитирайки управителя на ВиК Петко Стойчев. Общините в Хасковска област да кандидатстват с проекти не само за пречиствателни станции, но и за нова канализация, призовава той.

„Новопостроените жилища все по-малки“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. По 60 квадрата средно е полезната площ на влезлите в експлоатация от началото на годината жилища в региона. Данните са на Националния статистически институт. Заради кризата се търсят все по-малки жилища.

„Земеделците избират 10 или 15% данък“
– водещо заглавие от втора страница на изданието. Предпочитаният начин на облагане ще се прилага поне за 5 години напред, уточняват от НАП.

„Прекратиха поръчката да депото в Гарваново“ – още едно заглавие от втора страница на вестника. Мотивите за прекратяването е искане на възложител – община Хасково към фирмите да предоставят комплексно разрешително за оползотворяване или обезвреждане на отпадъци. Сред изискванията на общината липсвало и условие за договор за наем между администрацията и фирмата изпълнител. Договорът обаче е задължителен за издаване на комплексното разрешително, отбелязва Марица.

„Отнемат колите на трафиканти“ – заглавие от криминалната страница на Марица. Държавата да конфискува автомобилите на трафиканти на стоки без бандерол, заловени на границата, настоява районният прокурор на Свиленград Антон Стоянов.

„Дедите ни ще се обърнат в гробовете, ако върнат костите на Фердиданд“ – под това заглавие Марица публикува обширно интервю с писателя от Пловдив Георги Кременаров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button