Преса

Преглед на печата – 16 май

ПресаБОП и ДАНС закопчха Коцето от Могилата – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“ . Криминалнопроявеният хасковлия Костадин Ангелов е сред задържаните при разбиването на печатница за фалшиви евро. Акцията на ГДБОП бе проведена на територията на Пловди ви Хасково. Ангелов, който е единственият задържан хасковлия, има бизнес с газирани напитки, уточнява вестникът, позовавайки се на собствени източници. Разработката срещу Ангелов и останалите задържани е продължила няколко месеца, под наблюдението на Окръжна прокература Пловдив, а в нея са участвали и агенти на ДАНС. 

„Рехав протест срещу мизерията“ – водещо заглавие от първа страница на Новинар. Едва двайсетина души от Хасково участваха на вчерашния протест срещу ниския стандарт на живот, високите цени и произвола на монополите. С еснафщина и страх обясниха организаторите липсата на повече хора.

„Фондация преметна роми“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Роми от Димитровград останали излъгани след като от неправителствената организация „Толерантност и взаимопомощ“ не се появили за безпллатни прегледи срещу СПИН в квартал Изток. Акцията била предварително разгласена от фондацията и очаквана от хората.

„Абитуриентите се държат като несвободни хора“
– под това заглавие Новинар публикува интервю с психолога Кремена Станилова. Поводът за него са проявите на агресия и разбиранията на забавление на хасковските абитуриенти.

„Делян Добрев и три дами – вариантите на ГЕРБ за Хасково“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Имената на депутатите Делян Добрев и Фани Христова, заедно с тези  на общинския съветник Ирена Узунова и началника на НАП Хасково Павлина Пашинова се спрягат като евентуални кандидати на управляващите за кметския пост в Хасково. Това съобщава Марица, позовавайки се на кулоарна информация. С най-сериозна подкрепа, според изданието се ползва именно 33-годишният Добрев, който обаче на този етап не бил склонен да участва на местните избори. Очаква се името на кандидат-кмета на ГЕРБ да стане известно на днешната конференция на общинската структура.

„Възстановиха още един митничар, конкурсът под въпрос“ – още едно заглавие от първа страница на Марица. Още един от уволнените преди година и половина митничари – Димитър Николов се връща на работа с решение на Върховен административен съд. С Николов възстановените от съда служители на митницата стават шестима, от общо десет отстранени. Според Марица, масовото възстановяване на служители би поставило под въпрос насроченията за тези дни конкурс за 10 нови служители.

Национална тема е водеща за втора страница на вестника –  „Държавата дава пари за саниране, ако платим половината“.  Обитателите на панелните блокове обаче нес а оптимисти, отбелязва Марица. В панелките живеят както заможни, така и бедни хора, твърде малко вероятно е всички те да могат по едно и също време да отделят еднакви средства, за да започне санирането на блока им.

„Набират средства за Илиева нива“ – пише още на втора страница на Марица. Община Ивайловград набира средства за Националния младежки тракийски събор, който тази година ще се проведе на 4 юни.

„Григор накара спортния свят да научи за Хасково“ – под това заглавие на страница 5 вестникът публикува очерк за световноизвестният тенисист Григоро Димитров, който днес навършва 20 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button