Преса

Преглед на печата – 17 май

Преса„ГЕРБ вади Антон за кмет“– водещо заглавие с адрес Димитровград в днешния брой на „Новинар юг“. Общинският председател на БСП Димитър Петров е червеният фаворит за изборите наесен, пише вестникът. По време на общинското събрание на ГЕРБ в Димитровград днес ще бъдат коментирани и номинациите на Кирчо Кирев и Станимир Евтимов, Катя Чалъкова си дала отвод, защото се занимавала и с научна дейност, пише „Новинар юг“.

Над главата със снимка-отправка към стр. 2: „2 200 днес на матура по български“.

Още акценти от 1 стр.: „Рекорд: 50 с безплатни читателски карти за 2 часа“, „Болницата стопи дълговете с 1 млн. лв.“ и „Мега спорт“ с най-много медали за България“ – снимка-отправка към спортната стр. 5.

„Полицай и горски спасиха 21 костенурки“– заглавие от 2 стр. в „Новинар юг“. Също акцент на страницата: „Измъкнаха 2 х 100 м мрежи от „Ивайловград“.

„Криминалисти спипаха 90 л суровина за хероин“
– водеща тема от 3 стр. От иззетото количество могат да се направят 36 кила от дрогата, пояснява в подзаглавие вестникът.

Интервю с преподавателя по етническа политика Михаил Иванов на стр. 4 със заглавие: „Доган не ръководи майските протести през 1989-а“.

„Виолена“ завоюва три отличия“– тема от спортната стр. 5.

На стр. 6: „Бивш артилерист прави най-добрия биотор“. Произведеният от калифорнийските червеи на Огнян Борисов органичен продукт върши чудеса в земеделието, разказва „Новинар юг“.

Интервю с бившия конституционен съдия Георги Марков- на стр. 7: „Без персонални ограничения в основния закон“.

„Цветът на белиденса се изсипва в Хасково“ – водеща тема от последната стр. 12 на „Новинар юг“.

„Боклукът на Хасково създаде нов враг на кмета“
– акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“. Още по темата- на стр. 5.

„Отец Антоний служи Света литургия в Батак“– водещо заглавие за 1 стр. на „Хасковска Марица“ днес.

„2 196 на матура днес“, „ГЕРБ с шест номинации за кметския пост“ и „Никола Инджов почита читалищен юбилей“– дописка с адрес Маджарово- също акценти от 1 стр.

„Искат 2.6 млн. евро за комплекс край Хасково“– водещо заглавие от 2 стр. Останалите теми: „Антон Вълков влиза в кметската надпревара?“, „Втора „Златна камила“ отпътува за Сърбия“- голямата награда от фестивала на любителските театри в Тополовград замина за сръбския Димитровград, „32 лв. за дка евросубсидии“ и „Спасиха 21 сухоземни костенурки“.

За 3 стр. водеща тема е „Превозвач осъди шофьор, повредил му автобуса“.

Темата на броя на стр. 4: „Марица“- най-големият кутсуз сред магистралите“. Обжалване спира строежа на участъка от Оризово до Димитровград, пише вестникът.

На стр. 5 в „Хасковска Марица“: „Прецака ли се кметът с „Титан?“

Тема от спортната стр. 6: „Мега спорт“ недостижими при групите“. Вестникът цитира и старши-треньора на ФК „Димитровград“ Митко Добрев: „Запазих играчите си за мача в сряда със Свиленград“.

„Балет „Ейнджъл“ и ансамбъл „Сакарци“ с общ юбилей“– акцент от последната страница на „Хасковска Марица“ днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button