Преса

Преглед на печата – 18 май

Преса„Данъчното събра 4,6 милиона лева“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Хасковлии внесли 176 бона за ден – рекорд за „Общински приходи“, допълва вестникът.

„На вчерашната матура 34 проспаха Далчев, стотици го  отсвириха“, е другото чело от първа страница с пренос на шеста. Матурата е като теглене на тираж 6 от 49, казва зрелостникът с 10-годишен стаж Георги Георгиев.

„И столичанка за кмет на Хасково“, също дописка от първа страница. Ако играя на вота, ще се регистрирам под Ямача, закле се Фани Христова, пише в подзаглавието на материала.

„Посланик Камачо пак в Димитровград след 15 години“
, материал от водещата страница, придружен със снимка. Димитровград и Куба могат да си сътрудничат в сферата на здравеопазването, образованието, културата и спорта. Това заяви посланик Тересита Камачо, която вчера пристигна на еднодневно официално посещение в града.

„Музеят в Александрово с шеф и трима нови екскурзоводи“, четем още в броя. На длъжността отговорник в музея е назначен  Валентин Димитров.

„Експертизи отлагат дело с 3 трупа“
, е акцентният материал на трета страница. Вещи лица ще проверяват наново пътната настилка и първата помощ на загинали младежи край Ивайловград.

„Вдигат кооперация върху терен за храм“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Апетитен парцел в центъра на Димитровград преобразуван след решение на ОбС, е подзаглавието в материала.

„Кметът не пуска Бареков в Хасково“, е другото водещо заглавие от първа страница. Подробностите – на трета.

„Затварят пощите в 231 села“, дописка също от челната страница. Пощенските клонове с население под 800 души ще бъдат затворени. Това става ясно от проект на Комисията за регулиране на съобщенията, който ще бъде подложен на едномесечно обществено обсъждане.

„Отчуждават 55 имота за ремонт на път“, материал с адрес Симеоновград. Заповедта за започването на отчуждителни процедури на 55 имота в района на с. Калугерово, с. Пясъчево и Симеоновград бе подписана от областния управител Румен Данев преди дни.

„Нулев интерес към избор на екип в АГО“, заглавието е водещо за втора страница. Никой не ще да плаща на болницата за раждане, акушери и гинеколози от страната протестират срещу новата услуга.

„Река Банска пълна с мъртва риба“, „9,15 процента безработица в Хасково“, „Представят роман за именит цигулар в библиотеката“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.05.2011 13:13 13:13

ФАНИ БЪРЗАТА СВИРКА КАТО КМЕТ НА ХАСКОВО ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПОПУЛЯРНА С „ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ“ СИ ИЗЯВИ

irina mladenova
irina mladenova
19.05.2011 18:23 18:23

za6to kmeta ne pyseka barekov……….za da ne se dade pybli4nos kakvo stava v xaskovo i smetkite na gerb 6te alense pravaliat………kmeta triabva6e otdavna da e svalen ot posta….kak 6te zablojdavat grada do izborite i da pokajat zakono licata si gerb

избирател
избирател
20.05.2011 5:40 5:40

Не знам Фани Христова дали е бърза свирка или не както пише госта, но трябва много много още да чете за да кандидатства кмет.Хубаво е да се направи едно проучване колко познания има като юрист, колко дела е водила, имала ли е клиенти и защо от адвокат стана юрисконсулт. После да и се види дипломата от кой университет е издадена и има ли е първия випуск на същия приемен изпит. Да се види и досега къде се е изявила в парламента, не сме я чули да се изказва. Че лобирала за Хасковския медицински коеж е много хубаво, ама по- обре да се понапрегнеше първо да узаконят това никакво образование- защото нито е висше, нито е средно и никъде по света не се признава.А като сменим името институт на колеж не променяме съдържанието. Щом тия деца влизат там с изпит трябва да знаят какви ще станат като завършат т.н. колеж и къде ще се реализират. Или трябва да събираме паралелки от турски граждани , да ги обучаваме срещу заплащане, да готвим кадри за Турция и пак да нямаме кой да обслужва селата межд Хасково и Кърджали.

избирател
избирател
20.05.2011 5:49 5:49

И още за един кандидат кмет на Хасково Рени Узунова-попитайте и за нея в адвокатските среди и съда и ще чуете други неща- че тя чете, непрекъснато повишава кналификацията си, явява се по дела, като стана адвокат спечели приз за най- добър млад адвокат в областта, взема дейно отношение по въпросите в Общината, дори да прави няккви грешки има позиция и я отстоява. Кметът според мен трябва да има позиция, а не да заема дадено място и да не му чуваме гласа. Дори и ако това, което казва не ни харесва. Трябва да има диалог с хората, а не да седи по разни трибуни и да се пише преди всичко лобист. Това не е според мен функция на който и да е народен избранник, на което и да е ниво.И въобще тази дума лобист не зная защо все я свързвам с онзи Красьо Черничкия, който е добре известен в юридическите среди.Така че нашите избранници да престанат да се хвалят с това за какво лобирали, ами да работят. И дори да ходят на екск*рзии, каквито права като всеки човек имат да не се хвалят толкова, че им излезнаха прякори из града.

Back to top button