Преса

Преглед на печата – 20 май

ПресаТемата със запорираните сметки на община Хасково и появилата се информация за разкрита нова сметка, по която кметството продължава да получава приходи е водеща и за двата регионални ежедневника днес, макар интерпретациите да са коренно противоположни.

„Кметът открил алтернативна сметка, мъкнат парите с торби към банката“ – е заглавието в „Хасковска Марица“. Прокуратурата разследва Георги Иванов за умишлено неизпълнение на съдебно решение, уточнява изданието. Вестникът цитира и депутата от ГЕРБ Иван Петров, който казва „Алексей Петров е правил чадър над хасковския кмет“.

„Общината няма сметка  в друга банка“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. Нямаме други сметки освен запорираните, заявява  пред вестника кмета на Хасково Георги Иванов. Повод за изказването му стана информация, изнесена от столична телевизия, според която общината е разкрила нова сметка, за да избегне наложения от две строителни фирми запор. Собственикът на едната от тях дори е подал сигнал в прокуратурата по случая. „Няма друга сметка, извършваме само кешови плащания с постъпленията от местни данъци и такси“, обяснява Георги Иванов.

„Човек на Иван Петров сред махнатите от КАТ София“ – заглавие над главата на Новинар. 49-годишният димитровградчанин Тенчо Тенев е сред пенсионираните служители от ръководството на столичния КАТ, пише изданието. До заминаването си за София през 2009 година, Тенев е бил началник на охранителна полиция в родния си град. Имената на Тенев и Петров бяха замесени в скандал с германеца Вилфрид Кайп преди няколко години. Кайп дари на полицията в Хасково три мотора. В последствие стана ясно, че единият от тях е регистриран в Хасково, въпреки съмненията за пренабити номера. В последствие германецът бе изправен на съд в родината си, след като бе арестуван за фалшива валута. Петров и Тенев са викани като свидетели, пише Новинар.

„Бивш зам.министър оглави болничен борд“
– пише още вестникът. Заместникът на бившия здравен министър Божидар Нанев – Валерий Матев от вчера е председател на борда на директорите на хасковската болница. Той смени пенсиониралият се д-р Михаил Попов. Д-р Тодор Пандов остава изпълнителен директор, смяната му изобщо не е била обсъждана, пише Новинар.

„Адвокат Дамянов – почетен хасковлия“
– Юристът с 50-годишен стаж като адвокат Владимир Дамянов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“ ще решават общинските съветници на сесия идния петък, съобщава Новинар.

„Общината загърби инвалиди, слепи и диабетици“ – заглавие над главата на „Хасковска Марица“. Клубовете на най-уязвимите социални групи не са получавали субсидии от общински бюджет тази година. Това прави невъзможно осъществяването на каквато и да е дейност и оставя десетки хора без и без друго минималната подкрепа, която получават. На път са да спрат и тролеите в града, заради натрупани задължения към ЕВН, пише още Марица. Управителят Любомир Михов не е открит за коментар, никой друг от общината пък не е потърсен.

„По двама дневно остават без книжка“
– водещо заглавие от криминалната страница на Марица. От януари досега на 273 шофьори е отнето правото да управляват автомобил заради употреба на алкохол, казва пред изданието началникът на КАТ Атанас Джунов.

„Библиотеката с колекционерски издание на „Анини приказки“, „Щафетно четене за 24 май“, „Бивш секретар на общината оглави Атака“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button