Преса

Преглед на печата – 25 май

Преса„10 лв. за кило гръцки череши“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Бой по борсите за майския плод, родната реколта слаба.

„Ирена Узунова е новият губернатор на Хасково“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. Назначават още един зам.-областен управител, Спас Александров влиза в ОбС.

„РДНСК вдигна мерника на Баневи“,
също дописка от челната страница на вестника. Имот на Йордан Банев край село Спахиево е незаконен и трябва да бъде съборен, са констатирали инспекторите от Районната дирекция за национален строителен контрол.

„Искат охрана в джамиите по време на молитвите“, заглавието е водещо за трета страница. Едва ли случаят пред Баня Баши ще се  повтори тук, смятат мюсюлмани в Хасково.

„Топки от чадъри се появиха в Димитровград“, пише още изданието. Целта на младежите към общинското предприятие „Детски и младежки център“ била да се появят без предварителни очаквания и също така да изчезнат.

„Спипаха сръбски автобус с подправени номера“
, дописка с адрес Свиленград. Автобусът е задържан и предаден на Гранична полиция, цитира вестникът пресцентъра на МВР. След разпит, тримата сръбски граждани, пътували в него, са освободени. Образувано е досъдебно производство.

„Фас изгори апартамента на 80-годишен“, е едно от водещите заглавия в другия хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Инцидентът, при който изгоря почти цялата покъщнина на възрастния мъж, се разигра в събота около 7,30 часа сутринта.

„6 села остават без лечебници“
, акцентен материал от втора страница. ОбС – Хасково с шанс да поправи пропуска си от април на сесията в петък.

„Забраниха на съпруг да доближава жена си“, челно заглавие от трета страница. Бившият граничен полицай Христо Пърлакчиев, който съблече булката си на мегдана, обвинен и за дребно хулиганство.

„50 ще учат за мед.сестри в Хасково от септември“, съобщава изданието. Бившият Медицински колеж в областния град отново ще приема студенти през септември.

Едно спортно заглавие в броя: „Ростислав със злато и рекорд на лежанка“. Свищовлията донесе поредна титла при силоваците за хасковския си клуб.

„Петима педагози с награда „Неофит Рилски“, „11 учители отличиха в Димитровград“, „40 домашни помощници се грижат за 80 нуждаещи се в Стамболово“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button