Преса

Преглед на печата – 26 май

Преса„Крепост вари ягодите на ракия“– водещо заглавие в днешния брой на „Новинар юг“. Себестойността на кило от плода е 2.30 лв., изкупвачи дават по 70 стотинки, пише вестникът.

Над главата със снимка-отправка към стр. 5: „Зелени игрища в Хасково- ако ГЕРБ разреши“. Още един акцент от 1 стр.: „Руски дипломати при бизнеса в Димитровград“.

„Център подпомага малолетни родилки“– водещо заглавие от 2 стр. в „Новинар юг“. Също теми на страницата: „1 гербер по-малко на утрешната сесия“, „16 от региона проверяват матури в София“ и „Съдът възстанови уволнени от „Земеделие“.

„Темида: Емил Георгиев не е клеветил Антон Вълков“
– водеща тема от 3 стр. „Извадиха 176 кг бракониерска риба от „Тракиец“- също заглавие от 3 стр. на „Новинар юг“.

Интервю с бившия атакист Павел Чернев на стр. 4 със заглавие: „Ислямизмът идва от Западна Европа, мюсюлманите ни не му поддават“.

„Хасковският бокс с 3 златни медала“
– тема от спортната стр. 5.

На стр. 6 „Новинар юг“ представя с. Кладенец: „50 човека и 15 магарета на дъното в Кладенец“.

Интервю с футболиста на „Димитровград“ Владислав Узунов- на стр. 7: „Влади Узунов вкарва на „Миньор“, мечтае за „Герена“.

„Абитуриентка от Езиковата с холивудска рокля“ – водеща тема от последната стр. 12 на „Новинар юг“.

„22-годишен на прокурор за съжителство с непълнолетна“– акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“. Още по темата- на стр. 3.

„Арендуват земя без договори, плащат в краен случай“
– водещо заглавие за 1 стр. на „Хасковска Марица“ днес. Ниски ренти и беднотията по селата от областта привличат гръцки бизнесмени, пише още вестникът.

„Етнофестивал събира 2 000 деца от Балканите“ и „МС назначи Ирена Узунова за областен управител“ – също акценти от 1 стр.

„Спират в зародиш предложение за промяна на такса смет“– водещо заглавие от 2 стр. Още теми от страницата: „Агенцията по храните чисти нелегален пазар“ и „Пречещ тотопункт отиде на „Добруджа“.

За 3 стр. водещата тема е как 22-годишният Пенко Желязков от Узунджово ще бъде даден на прокурор за съжителство с непълнолетна. Бременното момиче бяга от вкъщи при приятели си, настаняват го с полиция в дом, разказва вестникът.

Темата на броя на стр. 4: „Наши села в глобалното село“– оборудваха две читалища с компютри за 24 май. Чакат пенсионери да сърфират в интернет, те не знаят как, пише вестникът.

На стр. 5: „Арес 2002″ се нагушва от църковна градина“– терен от 6 дка на Боляровско шосе актуван тихомълком като общински, храмовото настотелство в шах, разказва вестникът..

Водещо заглавие от спортната стр. 6: „Докога децата на Хасково ще ритат футбол на асфалт?“.

„Недялко Димов издава Протоколната книга от 1872-75 г. на първото хасковско школо“
– акцент от последната страница на „Хасковска Марица“ днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button