Преса

Преглед на печата – 27 май

Вестниците в Хасково„Общински съвет Хасково пред саморазпускане“ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“.  Насроченото за днес 46-то заседание е вероятно да пропадне, тъй като до вчера редовните комисии не са се събрали, а сесийните групи обмисляли как да постъпят, пише вестникът. „Има ли смисъл да провеждаме сесии. Кметът постоянно вкарва едни и същи точки, които ние многократно отхвърляме, а предложенията, които гласуваме, той стопира“, това заявяват пред Марица съветници. Евентуалното пропадане на днешното заседание няма да е прецедент. От началото на годината има вече две провалени сесии по сходни причини, припомня изданието.

„Със зор прокараха облекченията за такса смет“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. До 30 юни е удължен срокът за подаване на молба за формиране на такса смет в Димитровград. Предложението е на групата на ГЕРБ и е взето на изключително напрегнато заседание на общински съвет, отбелязва изданието.

„45 дни не стигат на PR-и в земеделието за отговор“, водещо заглавие от трета страница на Марица. Месец и половина от вестника чакат отговор от Държавен фонд „Земеделие“ колко са наказаните за неправомерно взети субсидии земеделски стопани. Истински същественото в дописката обаче, е че заради допуснатите от чиновниците грешки, цели реално действащи ферми не съществуват за държавата. Собствениците им пък са принудени да връщат получените през 2009 година субсидии. Припомняме, че заради подобен гаф единствената ферма за бизони на Балканите – тази в село Орлов дол също „изчезна“.

„Терен за църква преобразуван за кооперация“ – заглавие на обширна разработка в рубриката „Общество“. Теренът се намира в Димитровград. Според пропаднала вече идея там е трябвало да бъде построен храм, носещ името „Свети Георги“. Парцелът обаче е преобразуван в терен за „комплексно обществено обслужване“, пише Марица.

„Себахтин Исмаил номиниран за кмет на Хасково“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. „Имам сигурни 10 хиляди гласа, защо да не съм на балотаж“, казва пред вестника бизнесменът и общински съветник от ДПС. Освен Исмаил партията е номинирала още двама за кметски пост в Хасково. Имената им обаче не се споменават. По информация на изданието на 19 май Себахтин Исмаил е обядвал в хасковски ресторант с лидера на ДПС Ахмед Доган. „През последните години съм доказал, че мога да се оправям в политиката, ако посочат мен за кандидат, защо да не стигна втори тур?“, казва още Исмаил пред Новинар.

„По двама за място в гимназиите“ – заглавие от първа страница на Новинар.  1942 са седмокласниците, които днес се явяват на първия изпит – този по български език и литература. Първата част е задължителна за всички и ще бъде вписана в бележниците като текуща оценка. Втората – преразказ на непознат текст е входа към място в профилираните и професионалните паралелки в гимназиите. 1 150 ученици ще бъдат приети там.

„Свиленградчанка не жали присъда за трафик на цигари“ – криминалното заглавие на Новинар днес. Елена Петрова от граничния град е осъдена на 3 години условно с 5 години изпитателен срок за това, че между 2007 и 2010 година е пренесла нелегално през турската граница 167 кутии цигари. Съдът взел под внимание, че Петрова системно се занимава с трафик на цигари й наложил и глоба от 25 000 лева. Присъдата е произнесена от Окръжен съд Хасково. Свиленградчанката се е отказала от обжалване пред следващата инстанция.

„Директор почва с 397 лева заплата“ – заглавие от първа страница на Новинар. Толкова е стартовото възнаграждение на директора на димитровградския театър „Апостол Карамитев“, който отскоро е общински. Правилник за устройството и дейността му е приет вчера на общинска сесия. Освен директора в театъра има още 11 щатни позиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наблюдател
наблюдател
29.05.2011 22:27 22:27

В новинар е цитирано-Елена Петрова от Свиленград е пренесла нелегално 167 кутии цигари.В гр.Харманли двамата братя Валентин и Пламен Иванови Младенови още от 1992 година се занимават със същата дейност почти ежедневно.Отначало за прикритие имаха 2 склада за тур- ски печки,а после ги заредиха с цигари и уиски,след това единият склад преместиха в Хасково и друг имат в Пловдив Досега са продали няколко ТИРА из страната[пълни догоре със стекове цигари]-участие в горното имат и 2 митничари от Харманли и в техните къщи има склад за цигари и др..

Back to top button